Îngrijitoarea din Alba Iulia acuzată, alături de o educatoare de la aceeaşi creşă, în vara anului trecut, de părinţii unor copii că ar fi avut un comportament agresiv la adresa minorilor, atât fizic, cât şi verbal, şi-a dat demisia, cele două fiind în continuare urmărite penal pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Alba Iulia, Robert Roman, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că îngrijitoarea şi-a prezentat demisia, iar educatoarea nu s-a întors la creşa în cauză după expirarea perioadei de şase luni în care fusese mutată la o altă unitate, optând să rămână la actualul loc de muncă până la sfârşitul anului de învăţământ.

În august anul trecut, după ce cazul a devenit public, la sesizarea presei, comisia de cercetare disciplinară constituită la nivelul Primăriei Alba Iulia a propus ca educatoarea şi îngrijitoarea să fie sancţionate cu avertisment scris şi, totodată, mutate temporar, pe o perioadă de 6 luni, la alte creşe din municipiu, propunere aprobată de viceprimarul cu atribuţii de primar, Voicu Paul. Cele două au fost, totodată, sancţionate cu avertisment scris.

Pe de altă parte, potrivit unui răspuns transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia unei solicitări AGERPRES, organele de urmărire penală au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de cele două suspecte pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

“Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieşit bănuiala rezonabilă că, în calitate de angajate în cadrul Creşei nr. 2 din mun. Alba Iulia, îngrijitoarea T.A.D. şi educatoarea C.D. au adresat cuvinte şi expresii jignitoare pe un ton ridicat faţă de mai mulţi copii din grupa mare. Activităţile de urmărire penală au fost efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia – Biroul de Ordine Publică, sub conducerea şi supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia”, arată Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Cazul a devenit public după ce presa a fost sesizată, la începutul lunii august 2019, că o educatoare şi o îngrijitoare ar fi avut un comportament agresiv la adresa minorilor, atât fizic, cât şi verbal.

“Nu te mai suport deloc, nesimţitule”, “Eşti o puturoasă”, “De te ridici de pe saltea, te mănânc”, “Când te-ai ridicat, cum te-am rezolvat”, “Urâtul naibii”, “Prostule”, “Măgarul naibii”, “Zăpăcitule”, “Lasă piciorul jos, că o capeţi” sunt câteva dintre insultele care se aud pe o înregistrare făcută după ce o mămică a sesizat o schimbare în comportamentul băieţelului. Copiii au fost şi bruscaţi, auzindu-se cum plâng, iar drept pedeapsă unii ar fi fost ţinuţi închişi în baie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.