Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea ce prevede dublarea alocaţiei de stat pentru copii, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap. Raluca Turcan a anunţat că legea promulgată de preşedinte va fi completată de o ordonanţă de urgenţă a Executivului pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, însă, pe 10 ianuarie, că Guvernul va amâna termenul de intrare în vigoare a Legii privind dublarea alocaţiilor, până când vor fi găsite resurse financiare. Şeful Executivului a precizat atunci că cel mai probabil banii vor fi alocaţi la rectificarea din iulie.

Raluca Turcan a declarat, marţi pentru MEDIAFAX, că toate majorările alocaţiilor pentru copii sunt legate de PNL, iar datorită partidului acestea au fost indexate, începând din acest an, cu rata inflaţiei. Vicepremierul a adăugat că Guvernul va găsi resursele financiare pentru dublarea alocaţiilor.

„Pentru că PNL este într-un dialog continuu cu preşedintele Klaus Iohannis, promulgarea de astăzi (marţi – n.r.) a legii privind alocaţiile va fi completată de o ordonanţă de urgenţă a Guvernului. Actul normativ va proroga intrarea în vigoare a legii de dublare a alocaţiilor până la prima rectificare bugetară din acest an, la începutul lunii Iulie, aşa cum prevede legea responsabilităţii fiscal-bugetare. Presiunea care apasă bugetul din acest an, din motive ce ţin de politica falimentară a fostului guvern, dorim să nu afecteze copiii din România”, a declarat Raluca Turcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.