Bucureştenii sunt invitaţi să participe, pe 15 ianuarie, cu ocazia aniversării Zilei Culturii Naţionale, la vizite ghidate gratuite în colecţiile ştiinţifice ale Muzeului Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Antipa, de Ziua Colecţiilor Deschise la Antipa publicul va avea acces gratuit atât în expoziţia permanentă, cât şi în noua expoziţie temporară de reptile vii, deschisă în Sala Multimedia de la parterul muzeului.

“Vă aşteptăm aşadar să ne vizitaţi, dacă sunteţi curioşi să vedeţi câteva dintre spaţiile în care sunt păstrate cele cca. 2 milioane exemplare de nevertebrate şi vertebrate care constituie patrimoniul ştiinţific al muzeului nostru. Ţinând cont că, dintre acestea, un milion este reprezentat de insecte, veţi avea ocazia să admiraţi acum una dintre cele mai mari şi mai valoroase colecţii de fluturi din România. Colecţiile de vertebrate ale muzeului (amfibieni, reptile, păsări şi mamifere) numără aproximativ 50.000 de exemplare, fiind păstrate sub diverse forme, de la animale naturalizate până la piei, preparate umede, ouă sau cuiburi”, se arată în comunicat.

De asemenea, vizitatorii vor avea posibilitatea să admire comori de patrimoniu care nu se regăsesc în expunerea permanentă a muzeului şi care fac din Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” un adevărat “jurnal” al biodiversităţii planetei, reprezentând cea mai importantă sursă de documentare pentru cercetarea zoologică românească.

Vizitele gratuite, realizate de personalul ştiinţific de specialitate ale muzeului, sunt realizate după următorul program: 11,00 şi 13,00 – în colecţia de păsări; 11,.00 şi 15,00 – în colecţia de fluturi; 12,00 şi 14,00 – în colecţiile de reptile şi amfibieni; 13,00 şi 16,00 – în colecţia de mamifere.

Participarea este gratuită, iar înscrierea se face prin formularul de rezervare https://antipa.ro/rezervari/, în limita a 15 locuri/grup. Accesul publicului în Muzeu se va face între orele 10,00 şi 18,00 (ultimul vizitator va intra la ora 17,00).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.