Opt din zece părinţi sunt îngrijoraţi faţă de siguranţa celor mici în mediul online

Aproape două treimi dintre părinţi (64%) admit faptul că cei mici îşi petrec prea mult timp online, iar 84% sunt îngrijoraţi în legătură cu siguranţa minorilor în mediul virtual, arată rezultatele unui sondaj global realizat de compania de cercetare Savanta, la comanda Kaspersky, pe tema siguranţei pe Internet.

Sondajul relevă că, în pofida acestor concluzii, în medie, părinţii petrec doar 46 de minute în total să stea de vorbă cu copiii lor despre securitatea online, pe tot parcursul copilăriei. În acelaşi timp, peste jumătate (58%) dintre cei chestionaţi petrec mai puţin de 30 de minute discutând subiectul, ceea ce reprezintă jumătate din timpul unei ore standard de clasă, scrie Agerpres.ro.

Conform cercetării, 9 din 10 copii cu vârste între 7 şi 12 ani, la nivel mondial, au în prezent un dispozitiv, un smartphone sau o tabletă conectate la Internet, iar în aceste condiţii doi din trei părinţi (64%) sunt de acord că proprii copii minori îşi petrec prea mult timp online, ceea ce înseamnă nu numai că renunţă la alte bucurii ale copilăriei, dar şi că sunt expuşi continuu la diverse posibile riscuri.

Potrivit părinţilor, cele mai periculoase ameninţări online sunt conţinutul dăunător pentru copii, cum ar fi cel sexual sau violent (27%), dependenţa de Internet (26%) şi primirea de mesaje sau conţinut anonim care îi incită să desfăşoare o activitate violentă sau necorespunzătoare (14%).

Kaspersky a derulat un studiu internaţional în rândul părinţilor cu copii între 7 şi 12 ani, pentru a explora tendinţele, practicile şi provocările întâlnite în încercarea de a-i ţine pe copii în siguranţă în mediul online.

Acoperind aproape 20 de ţări din toate regiunile lumii, Kaspersky a chestionat aproximativ 9.000 de părinţi şi a studiat modul în care dispozitivele conectate la Internet sunt folosite acasă, care sunt cele mai mari temeri ale părinţilor, în acest domeniu, şi cum le fac faţă.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *