Prima şcoală privată româno-canadiană din Europa se va înfiinţa la Sibiu, în septembrie 2020, aceasta urmând să facă parte dintr-o reţea de învăţământ internaţională, a anunţat luni ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton.

Ambasadorul Kevin Hamilton a inaugurat luni, la Sibiu, prima grădiniţă din această reţea de educaţie. Un părinte plăteşte lunar, pentru un copil, o taxă de cel puţin 1.000 de lei, dacă doreşte să urmeze grădiniţa canadiană din Sibiu.

“Astăzi a fost deschisă prima grădiniţă Maple Bear cu două grupe. Sunt 32 de copii care au început azi grădiniţa. Despre taxă vă pot spune că diferă de la program scurt, la program prelungit, începe de la 1.000 de lei şi poate ajunge până la 1.400 de lei şi taxa se plăteşte lunar”, a declarat Ileana Vrânceanu, membru fondator al şcolii.

Potrivit sursei citate, părinţii ar putea să îşi înscrie copiii la această şcoală privată începând cu toamna aceasta.

“Înscrierile pentru şcoala canadiană probabil că vor începe în această toamnă. (…) Ne propunem să începem cu câte două clase pe fiecare nivel, deci două clase pregătitoare, două clase întâi. (…) Şcoala va avea un număr de 300 de copii, la capacitatea maximă, de până la clasa a patra. O clasă are între 15 şi 18 copii. (…) Noi vom primi inclusiv cu cerinţe educaţionale speciale”, a mai spus Ileana Vrânceanu.

Copiii vor învăţa în română şi engleză şi educatorii de la grădiniţă vor fi învăţătorii de la şcoală, potrivit Agerpres.ro

“Sibiul este un oraş obişnuit să vorbească în două limbi, română şi germană, noi venim cu română şi engleză, acesta este primul aspect cu care venim nou, predare în două limbi. (…) Vom face cel puţin cât face orice şcoală tradiţională şi peste. Taxa la şcoală ne aşteptăm să pornească de la 350 de euro lunar. (…) Educatorul de la grupa mare va deveni învăţătorul de la pregătitoare”, a precizat Ileana Vrânceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.