Meng Meng, femela panda de la Zoo Berlin, este însărcinată, au anunţat marţi reprezentanţii acestei grădini zoologice, potrivit cărora naşterea se va produce peste cel mult două săptămâni, potrivit presei internaționale.

“Puiul lui Meng Meng a putut fi observat pentru prima dată de experţi cu ocazia realizării unei ecografii”, au precizat reprezentanţii Zoo Berlin într-un comunicat.

Comportamentul femelei, mărimea fetusului şi rezultatele analizelor hormonale lasă să se înţeleagă că naşterea va avea loc peste una sau două săptămâni.

Femela Meng Meng şi masculul Jiao Qing sunt găzduiţi în această grădină zoologică din capitala Germaniei din iulie 2017. Cele două animale au fost prezentate cu mare pompă de cancelarul Angela Merkel şi preşedintele chinez Xi Jinping.

Meng Meng şi Jiao Qing sunt singurele animale din această specie care trăiesc în Germania.

“Fiecare naştere (a unui pui) dintr-o specie ameninţată, aşa cum este cazul urşilor panda, reprezintă un mare cadou”, a declarat directorul de la Zoo Berlin, Andreas Knieriem, citat în comunicat, cu atât mai mult cu cât reproducerea acestor animale în captivitate este foarte dificilă.

Femela Meng Meng a fost inseminată artificial pentru a creşte şansele de fecundare, deşi cele două animale s-au împerecheat şi pe cale naturală.

Aducerea la Berlin a celor două exemplare de panda-uriaş, considerate veritabile comori naţionale în China, a reprezentat un nou episod al “diplomaţiei panda”, instaurată de autorităţile de la Beijing pentru a întreţine relaţii bune cu partenerii săi internaţionali.

China a trimis astfel de “ambasadori speciali” doar în 12 ţări, inclusiv în Franţa, unde un pui panda s-a născut în captivitate în 2018.

Puii de panda născuţi în străinătate pleacă în general în China după trei-patru ani de la venirea lor pe lume.

Grădina Zoologică din Berlin a investit peste 9 milioane de euro pentru a amenaja “Casa panda”, devenită una dintre cele mai populare dintre atracţiile sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.