Festivalul Climb Again, cel mai mare eveniment dedicat includerii prin escaladă a copiilor cu dizabilități

Cel mai mare eveniment de incluziune prin escaladă pentru copii și tineri cu dizabilități, Festivalul Climb Again, Puternici Împreună, va avea loc pe 15 decembrie 2018, în cadrul Centrului Climb Again, primul centru de terapie prin sport pentru copiii și tinerii cu dizabilități din România.

Festivalul Climb Again va reuni, sub deviza ”Puternici Împreună”, copii de la toate Școlile Speciale pentru Deficienți de Vedere din România și copii fără dizabilități, într-o zi de incluziune plină de escaladă, aventură și ateliere creative. 70 de copii provenind din cele șapte Școli Speciale pentru Deficienți de Vedere din țară se vor întrece într-un festival de cățărat și aventură împreună cu 30 de copii și tineri fără dizabilități, sub atenta supervizare a Lotului Național de Paraclimbing.

”Anul 2018 este unul extrem de important pentru noi – am reușit să deschidem Centrul, am început pregătirea profesionistă a Lotului Național de Paraclimbing, iar acum organizăm cel mai mare eveniment de incluziune prin escaladă pentru nevăzători. Nu am fi putut obține toate acestea fără suportul partenerilor și donatorilor care ne sunt alături mereu și mereu. Avem acum și un număr pentru donații recurente de 2 euro/lună cu un SMS cu textul VEZI la 8844. Șapte astfel de SMS-uri asigură o ședință gratuită de terapie pentru un copil”, a declarat Claudiu Miu, fondator și președinte al Asociației Climb Again și campion balcanic la escaladă.

”Deviza Festivalului Climb Again, <>, spune foarte multe despre ceea ce se întâmplă în cadrul acestui eveniment. Sportul este una dintre modalitățile prin care copiii cu nevoi speciale au oportunitatea de a fi incluși, de a socializa, de a simți că orice este posibil. Iar la Climb Again, alături de alți copii – cu sau fără dizabilități – vor simți că pot fi, cu adevărat, mai puternici, împreună. Ne bucurăm să fim alături de ei”, spune Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România.

Centrul Climb Again este situat pe șoseaua Berceni, nr. 8, București și găzduiește o sală de escaladă și aventură, săli de antrenament și spații de terapie pentru tinerii beneficiari. Echipa Centrului Climb Again reunește specialiști din diferite domenii, care oferă o abordare terapeutică integrativă. Pe lângă antrenamentele sportive dedicate, copiii beneficiază de sprijin psihologic și terapeutic, precum și de coaching, pentru o mai bună integrare socială.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *