După succesul primului volum, Andreea Micu revine cu noi aventuri ale îndrăgiților Lunus Plinus și Andrei, în două noi volume de povești dedicate copiilor între 4 și 14 ani.

Volumele II și III din seria „Lunus Plinus și Andrei” sunt ilustrate de Alina Maria Mărgulescu și au fost lansate pe 15 noiembrie, în cadrul unui eveniment creat pentru cei mari și mici, deopotrivă, la Seneca Anticafe din București.

Cărțile sunt editate într-o grafică de excepție, de către editura Baroque Books & Arts, și au 72, și, respectiv, 128 de pagini și coperte cartonate.

Lansarea celor două noi cărți a fost pretextul perfect ca cei mari să se bucure de joaca celor mici și să ia parte la ea: la eveniment au avut loc două mini-scenete inspirate de cărți și jucate de copii, care le-au stârnit apetitul pentru noile aventuri cu Andrei și Lunus Plinus.

„De când mă știu, poveștile mi-au călăuzit viața, fiind o parte importantă a personalității mele. Când am devenit mamă am știut că voi da mai departe acest dar al spusului și ascultatului de povești și așa s-au născut aventurile lui Lunus Plinus și, încetul cu încetul, au apărut, rând pe rând, aceste cărți care îmi aduc o bucurie enormă. Sper să transmit această bucurie și celor care citesc și ascultă poveștile mele”, a declarat Andreea Micu.

În cel de-al doilea volum al seriei, intitulat „Lunus Plinus și Miracolul Crăciunului”, cititorii îl vor regăsi pe Lunus Plinus, regele jucăușilor locuitori din Țara lui Faci ce Vrei, care îl zărește pe prietenul său pământean, Andrei, în timp ce scrie o scrisoare unui anume Moș Crăciun. Se spune că toți copiii de pe Pământ îl așteaptă în fiecare an cu nerăbdare pe acest Moș Crăciun. Oare Moșul chiar reușește să le împartă cadouri tuturor într-o singură seară? Îndemnat de curiozitate și dornic de aventură, Lunus Plinus, însoțit de simpaticul Lunel, se hotărăște să îl viziteze personal pe Moș Crăciun, în casa lui de la Polul Nord, pentru a descoperi Miracolul Crăciunului.

A treia carte a seriei, „Lunus Plinus și Andrei, pe Pământ nu Faci ce Vrei!”, are o structură narativă mai complexă, și o aduce în prim-plan pe regina cuvintelor bune – Bunătatea – o pasăre care cutreieră cerul în lung și în lat pentru a veni în ajutorul oamenilor. Dar când aceasta se hotărăște să îi părăsească pe pământeni și să se mute în Țara lui Faci ce Vrei, Andrei știe că trebuie să facă tot posibilul pentru a o aduce înapoi. Și, cum altfel, decât cerându-i ajutorul lui Lunus Plinus? Dar Lunus și familia sa aduc pe Pământ un mesaj neobișnuit din partea Bunătății: aceasta va reveni acasă doar dacă pământenii vor îndeplini o misiune. De fapt, cinci misiuni, aproape imposibile. Vor reuși Andrei și prietenii săi lunezi să facă față provocărilor? Urmează o călătorie fascinantă prin cele cinci anotimpuri (da, da, cinci!), în care florile, păsărelele, Babele de Martie, peștii, năvoadele, Sânzienele, strugurii, copacii, lupii, colindele, torțele, Plugușorul, Baba Dochia și Dragobetele îi vor aduce pe Andrei și pe toți cei care îndrăgesc poveștile mai aproape de marele secret al frumuseții lumii: Iubirea.

Aceste cărți includ desene și scrisori ale copiilor selectate în urma unui concurs desfășurat de autoare cu Școala „Eugen Lovinescu” din București și cu comunitatea online „Ce le citim copiilor” (fondată de Bianca Mereuță). Scopul proiectului a fost de a îi implica pe copii în crearea poveștilor, trezindu-le apetitul pentru lectură.

Volumele sunt disponibile în lanțul de librării Cărturești, la cafeneaua Seneca Anticafe din București și pot fi cumpărate online de pe emag.ro, elefant.ro, carturesti.ro și libris.ro.

Andreea Micu s-a născut în 1985, în București, petrecându-și copilăria alături de bunici, la Târgu-Jiu. De când se știe a fost mereu în căutarea poveștilor. La început, erau poveștile spuse de străbunica Bibica și bunica Mica, pe care, odată auzite, le voia repetate întocmai, fără nici cea mai mică abatere de la firul original. Apoi au urmat poveștile ce așteptau să fie scrise, cu entuziasmul copilăriei, în caietul de compuneri din clasele V-VIII sau cele care se scriau doar în gând, cu timiditate. Mai târziu, când a devenit mamă, și-au făcut loc poveștile inventate seară de seară pentru băiețelul cel mare, Andrei. Cât despre poveștile pentru mezinul Alexandru, acestea urmează să se coacă în cuptorul imaginației, până va veni vremea lor.
Andreea a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București și Colegiul juridic franco-român de studii europene (Universitatea Paris I Pantheon-Sorbonne). În prezent profesează ca avocat, continuând totodată și o frumoasă tradiție de familie în domeniul vinurilor la crama Avincis din Drăgășani.

Chiar dacă nu bea cafea dimineața, Andreea își găsește energia zilnică în cărțile pe care le citește. Dragostea pentru literatură și bucuria pură din ochii copiilor atunci când descoperă magia cărților au convins-o pe Andreea să reînceapă să scrie povești.

Alina Maria Mărgulescu s-a născut la Sfântu Gheorghe, în 1983, și a fost mereu pasionată de desen și modă. Și-a petrecut copilăria în munții Buzăului, desenând pe pietre ori tăind perdele, rochii și pantofi pentru a crea piese vestimentare pentru copii.

Dragostea pentru artă i-a călăuzit drumul către Facultatea de Teologie, secția Pictură murală și Facultatea de Arte Decorative și Design – secția Modă, din București. A fost răsplătită pentru talentul său artistic cu o bursă la Accademia di Belle Arti di Brera, Milano, secția Fashion, fiind totodată invitată să expună instalații în galerii din Milano și Pavia.

În urmă cu trei ani, Alina și-a înființat propriul brand de creație vestimentară – MAM –, semnând ilustrațiile colecțiilor personale ale brandului, sub sloganul “Art is what I live”. Că fashion designer, a prezentat colecții la Milano Fashion Week și la Paris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.