4.500 de şcoli vor beneficia de acces la reţelele de date deschise, inclusiv la internet

Share Button

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, că în şedinţa de guvern de joi va fi aprobat un proiect prin care 4.500 de şcoli gimnaziale vor beneficia de acces la reţelele de date deschise interconectate, inclusiv la internet, prin intermediul unei platforme naţionale integrate de tip campus.

”Aprobăm astăzi (joi – n.r.) o hotărâre de guvern extrem de necesară pentru a le oferi cât mai multor copii din România posibilitatea de a utiliza în şcoală, în procesul educaţional, tehnologii informatice cu care ei sunt deja familiarizaţi. Este vorba de un proiec t în valoare totală de aproape 210 milioane de lei prin care 4.500 de şcoli gimnaziale din întreaga ţară vor beneficia de acces la reţelele de date deschise interconectate, inclusiv la internet, prin intermediul unei platforme naţionale integrate de tip campus”, a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

Ea a mai spus că noile generaţii de elevi vor fi pregătite pentru cerinţele erei digitale, proiectul contribuind indirect şi la atingerea de către România a indicatorilor ţintă din agenda digitală a Uniunii nEuropene, anume că până în 2020 50% din instituţiile de învăţământ preuniversitar să folosească tehnologiile web şi resursele educaţionale deschise.

”Ne-am propus ca prin implementarea proiectului să să creştem la 15% ponderea profesiorilor care utilizează internetul în activitatea didactică”, a adăugat premierul Viorica Dăncilă.

Share Button


SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    
     

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *