Angel – din greaca – angelos care inseamna „mesager”. Conform invataturii si traditiei crestine, un inger este un spirit curat creat de Dumnezeu.

Ingerii sunt fiinte fara trup care il slujesc pe Dumenezeu si ii ocrotesc pe credinciosi.
Dumnezeu a dat ingerilor intelepciune, libertate si putere. Exista 9 coruri ale ingerilor – Serafimi, Heruvimi, Tronuri, Domnii, Virtuti, Puteri, Arhangheli, Principate si Ingeri.
Dar dintre toti, Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril sunt poate cei mai cunoscuti arhangheli dintre toti.

Sfantul Arhanghel Mihail sau „Quis ut Deus”care inseamna „Cine este ca Dumnezeu”. Se crede, ca el a fost primul creat – fratele cel mai mare dintre Arhangheli si Ingerul Principe / Paznic al Bisericii. El a condus fortele Raiului in scoaterea lui Lucifer / Satan din Paradis.

Este patronul soldatilor, politiei si pompierilor darsi Patronul Sfintei Euharistii.

Sfantul Arhanghel Gavril sau sfantul al carui nume inseamna Forta lui Dumnezeu. El este mesagerul sfant al lui Dumnezeu, considerat si Arhanghelul Intelepciunii, Apocalipsei, Profetiei si Viziunii. El s-a aratat Fecioarei Maria in Ziua de Buna Vestire ca solia lui Dumnezeu,prevestind nasterea lui Isus, Fiul lui Dumnezeu.

Arhanghelul Gavril este cel care a mutat piatra de pe usa mormantului si a stat deasupra ei cand Iisus Hristos a inviat si tot el este cel care a dat de veste Mironositelor ca a inviat.

 Sursa: www.labucatarie.ro ureaza La Multi Ani tuturor sarbatoritilor!

O zi minunata sa aveti!

Autor: Bogdan Mares