Tatii prefera relaxarea

La trei luni după venirea pe lume a primului lor copil, în zilele libere ale partenerilor de viață, de cele mai multe ori bărbații se relaxau în timp ce femeile se ocupau de gospodărie sau de creșterea bebelușilor, se arată în concluziile unui studiu publicat recent, considerat o premieră de realizatorii săi americani, informează Science Daily, citat de Agerpres.ro.

Spre deosebire de această situație, când bărbații se ocupau de copii sau efectuau diverse activități în gospodărie, de cele mai multe ori partenerele lor de viață făceau același lucru.
Conform cercetării, femeile și-au petrecut între 46 și 49 de minute relaxându-se pe perioada în care partenerii lor se ocupau de îngrijirea bebelușilor sau de gospodărie. Spre deosebire, tații și-au dedicat de două ori mai mult timp relaxării — circa 101 minute — când partenerele lor de viață aveau grijă de gospodărie și de copii.

Studiul, publicat în jurnalul ”Sex Roles”, a fost efectuat pe 52 de cupluri care au participat la Proiectul Noi Părinți (New Parents Project) conceput în statul Ohio, la care au luat parte unele dintre cele mai bine educate cupluri alcătuite din parteneri de viață de rasă albă, în care ambii obțineau venituri și care erau proaspeți părinți ai primului lor copil.

După venirea pe lume a bebelușului, în zilele active la locul de muncă, timpul dedicat gospodăriei și copilului a fost împărțit în mod mai echitabil de femei și de bărbați — deși și în acest caz mamele efectuau un procent mai mare de sarcini. Însă, bărbații au ”recuperat” în zilele libere, când cantitatea de timp dedicată activităților relaxante s-a dublat — de la 47 la 101 minute.

Astfel, în zilele libere, bărbații se relaxau 46% din timp când partenerele lor se ocupau de îngrijirea copilului. Spre deosebire, femeile se relaxau doar 16% din timp pe perioada în care partenerii lor aveau grijă de bebeluși.

Rezultatele au fost similare pentru activitățile din gospodărie — tații petreceau 35% din timp relaxându-se când proaspetele mame făceau curățenie. Femeile, în schimb, se relaxau 19% din timp pe perioada în care partenerii lor se ocupau de gospodărie.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
  • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
  •  
  • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
  •  
  • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
  •    

    Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici