Universitatea din Bucuresti, prima la nivel national in topul QS, la 16 domenii de studiuUniversitatea din București ocupă prima poziție, la nivel național, pentru 16 domenii de studiu diferite, în clasamentul QS 2017 al universităților în funcție de domeniu.

Acestea sunt: Limba și literatura engleză, Lingvistică, Limbi moderne, Filozofie, Inginerie – Minerale, Științe biologice, Farmacie și Farmacologie, Chimie, Geografie, Științe ale mediului, Matematică, Științe ale comunicării și Media, Sociologia dezvoltării, Drept, Sociologie, Statistică și cercetare operațională.

Mai mult decât atât, Universitatea din București se remarcă la nivel național cu cele mai bune două domenii fundamentale la nivel național: Științe ale naturii, respectiv Științe Sociale și Management.

O altă noutate pe care o aduce a șaptea ediție a clasamentului universităților o reprezintă evaluarea domeniului Economie și Econometrie, clasată pe locul doi la nivel național și poziționată în Top 351-400 la nivel internațional.

Din perspectivă internațională, este de remarcat că Lingvistica ocupă un loc în Top 151-200 mondial. Pe domenii fundamentale, Științele sociale și Managementul, Artele și Științele umaniste și Științele naturii se situează, în plan global, în Top 500, astfel: Științele sociale și Managementul, top 401-450, Artele și Științele umaniste, top 451-500, Științele naturii, în top 401-450.

Potrivit comunicatului emis de QS Quacquarelli Symonds, în 2016 Universitatea din București a avut cele mai bune rezultate dintre universitățile românești, cu prezență internațională în cadrul a 5 domenii diferite (Limba și literatura engleză, Limbi moderne, Chimie, Matematică, Fizică și Astronomie). Anul acesta, Universitatea a fost inclusă în evaluarea internațională cu 7 domenii (Limba și literatura engleză, Lingvistică, Limbi moderne, Chimie, Matematică, Fizică și Astronomie, Economie și Econometrie).