Epidemia de rujeola din Romania s-ar putea extinde in UE si poate afecta Spatiul Economic EuropeanExperţii Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, avertizează că Focarul de rujeolă din România s-ar putea răspândi în toate statele Uniunii Europene.

Belgia se confruntă încă de luna trecută cu o epidemie de rujeolă. În a doua jumătate a lunii februarie, într-o singură localitate belgiană, erau înregistrate mai mult de 70 de cazuri, de zece ori mai mult decât în mod obişnuit. Boala a fost depistată atât la copii cât şi adulţi, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în regiunile Charleroi, Jodoigne, Namur şi Verviers. Autorităţile belgiene anunţau încă de atunci că focarul epidemiologic ar fi fost declanşat după întoarcerea unei persoane din România unde, cazurile de rujeolă luau amploare şi existau deja probleme serioase cauzate de această boală.

În ultimele luni însă, focarul de epidemie a pătruns în mai multe state din Uniunea Europeană, iar numărul cazurilor continuă să crească vertiginos. Toate focarele din ţările afectate sunt asociate cu focarul din ţara noastră unde, din luna septembrie şi până la jumătatea lunii trecute, la Institutul Naţional de Sănătate Publică au fost raportate peste 3.000 de cazuri de rujeolă, din diverse zone ale ţării. Majoritatea cazurilor au fost copii nevaccinaţi sau vaccinaţi incomplete. Cu toate măsurile luate de autorităţi pentru limitarea epidemiei prin sporirea imunizării, continuă să fie înregistrate numeroase cazuri noi.

Epidemia de rujeolă, a ucis, în România. Citește mai mult pe Jurnaluldeilfov.ro