Calea Victoriei va deveni pietonala in preajma sarbatorilor de PasteCalea Victoriei va deveni cale pietonala la sfarsitul sapamanii, in preajma sarbatorilor de Paste, a anuntat primarul Capitalei, Gabriela Firea. Ea a precizat ca incepe actiunea de curatenie, pentru ca in prezent „orasul pare ca este bombardat, parasit”, iar centrul arata „deplorabil”, cu foarte multe cladiri cu fatade murdare, magazine cu vitrine nespalate si multe afise lipite pe peretii cladilor.

Edilul si-a propus să facă din această arteră principală a orasului exemplu de curatenie, de civilizatie. Va fi un spațiu unde vor fi amenajate scene pentru spectacole, doar la sfarsitul saptamanii pentru a nu perturba traficul rutier in timpul saptamanii.

Primarul Capitalei a precizat ca au existat solicitari din parte bucurestenilor pentru o cale pietonala si a considerat ca cea mai potrivita este Calea Victoriei, dar nu cum arata in prezent, pentru ca nu este ingrijita si sunt foarte multe spatii comerciale abandonate.

Gabriela Firea are intentia de a impune anumite reguli proprietarilor care detin spatii comerciale in zona centrala a Capitalei, ca acestia sa nu aiba voie sa le tina neinchiriate, iar daca nu sunt inchiriate, sa amenajeze vitrinele.

In ceea ce priveste Centrul Vechi, primarul Capitalei a spus ca au fost luate mai multe masuri de igienizare, inclusiv la solicitarile proprietarilor de terase din zona. Vor fi amenajate mai multe tomberoane si vor fi suplimentate echipajele de politie.

Primarul a mai spus ca vor fi luate masuri ca inclusiv cei care locuiesc in apartamentele de deasupra teraselor sa pastreze curatenia.

Primarul Capitalei a subliniat  ca a demarat actiunea de curatenie si infrumusetare  pe Calea Victoriei si bulevardul Magheru, cat si in  Centrul Vechi deoarece in prezent centrul orasului arata deplorabil, cladirile au fatade murdare, magazine stau cu vitrine nespalate iar peretii cladilor sunt plini de afise. Proprietarii clădirilor vor fi contactati pentru a fi instiintati ca au si ei obligatii legale.