160 de copii din programele Hope and Homes for Children au participat la Jocurile Speciale de Iarna din CavnicMarți, 28 februarie, 160 de copii și tineri cu nevoi speciale din serviciile de protecție a copilului din județul Maramureș au participat la cea de-a 17-a ediție a Jocurilor Speciale de Iarnă, care au avut loc pe pârtia din Cavnic. Evenimentul sportiv a fost organizat de Hope and Homes for Children România și susținut de Bridges for New Beginnings, SUA.

Cu ocazia Jocurilor Speciale de Iarnă, pe pârtia de la Cavnic, distracția a fost cuvântul de ordine al zilei. Copiii și tinerii s-au organizat în 12 echipe, Albinuțele, Buburuzele, Cățelușii, Fluturașii, Ghioceii, Inimioarele, Lalelele, Margaretele, Omuleții de zăpadă, Pisicuțele, Poneii, Steluțele și au participat, pe rând, la probele competiției. Au jucat fotbal, X și 0 și șotron pe zăpadă, s-au întrecut la trasul frânghiei și ștafeta cu lingura cu ou, s-au dat cu săniuța pe pârtie, au aruncat cu bulgări la țintă și au făcut oameni de zăpadă.

Distracția de pe pârtie s-a terminat cu un moment festiv, în care copiii au primit diplome, medalii și pungi cu cadouri. Copiii și tinerii – unii dintre ei participând încă de la prima ediție a Jocurilor Speciale de Iarnă – au fost foarte încântați de ziua petrecută pe pârtie, în zăpadă, dar mai ales de activitățile care au fost o ocazie foarte bună de a se întrece între ei.

Hope and Homes for Chdilren organizează Jocurile Speciale de Iarnă încă din anul 2000, cu scopul integrării sociale a copiilor și tinerilor cu nevoi speciale prin activități de petrecere a timpului liber și întreceri sportive specifice sezonului de iarnă. La aceste jocuri participă copii și tineri din serviciile de protecție a copilului din județul Maramureș, dar și de la ASSOC și Asociația Esperando, organizații cu care Hope and Homes for Children colaborează.

”Bucuriile mărunte sunt cele care ne aduc fericire și asta am vrut să simtă, astăzi, copiii care au participat la jocurile zăpezii pe pârtia de schi din Cavnic. A fost o zi cu soare și vom menține tradiția aceasta, pentru că sute de copii așteaptă evenimentul acesta an de an”, a declarat Ștefan Dărăbuș, director regional, Europa Centrală și de Sud, în cadrul Hope and Homes for Children.

Jocurile Speciale de Iarnă sunt organizate cu sprijinul Bridges for New Beginnings, SUA.