Dezvoltare emotionala prin muzicaŞcoala de Artă Ariodante (Str. Popa Nan, nu. 110) vă invită la cea de-a treia ediție a atelierelor de Dezvoltare emoţională pentru copii, duminică, 19 februarie, ora 11:00!

Încrierile se pot face până pe 18 februarie, la adresa contact@ariodante.ro sau la numarul 0765 164 402
Pret: 60 ron.

Alături de psihologul Georgiana Tănase şi toboşarul Şerban Babei, prichindeii între 5 – 11 ani, pot pătrunde pe tărâmul muzicoterapiei, unde emoţiile (bucuria, tristeţea, frică, surprinderea, vinovăţia, regretul etc.) sunt acceptate şi trăite intens, pentru că apoi să descopere modalităţi de gestionare a acestora, când ele devin puternice şi le afectează viaţă de zi cu zi.

Care sunt obiectivele atelierului?

– Evaluare
– Formarea coeziunii grupului
– Cunoașterea elementelor de ritm, măsură
– Dezvoltarea vocabularului emoțional
– Dobândirea de abilități sociale

În ce va consta atelierul?

1. Prezentarea participanților
Joc de prezentare-“Jocul numelor”
Copiii se vor prezenta pe numele mic și vor folosi prima litera a numelui lor pentru a se descrie într-un cuvânt, vor folosi prima literă a numelui de familie pentru a spune ceva ce le place.
2. Jocul instrumentelor
Asezați în cerc, copiii vor trage câte un cartonaș cu un instrument, apoi vor reproduce ritmul dat de profesorul de percuție.
3. Joc muzical :“Ne cântăm emoțiile”
Discutăm despre emoțiile de bază – FRICĂ, FURIE, TRISTEȚE, BUCURIE, DEZGUST, MIRARE, REGRET, VINOVĂȚIE și RUȘINE. Vom compune câte o melodie reprezentativă pentru fiecare emoție în parte. Vom apela la nevoie la aceste melodii pentru a gestiona emoțiile puternice.
4. Poveste terapeutică “Mic delfin caut prieteni”
Povestea își propune să exemplifice cât de importantă este comunicarea , fie că este verbală , fie că este nonverbală , reprezintă modul prin care noi stabilim toate raporturile cu ceilalți.
5. Grup Hug și feedback de final

Ce instrumentele de percuţie sunt folosite?

– Bongos
– Castagnete
– Cajon
– Maracas
– Shaker
– Claves
– Trianglu
– Marching Snare Drum
– Drumsticks
– Clopoţei
– Cowbel
– Agogobells
– Tamburine