“Craciunul cu masti” la Castelul Bran

"Craciunul cu masti" la Castelul BranUn Târg de Crăciun va fi organizat la acest sfârșit de an la magazinul “Rotonda” din Parcul Regal din Bran. Sâmbătă se va deschide și expoziția națională “Crăciunul cu măști-Brezaia din Rucărul de Argeș”, organizată împreună cu Centrul Cultural “Reduta” Brașov și cu Asociațiile “Ruffa Arbor” și “Regalia”, informează administrația Castelului Bran, potrivit Agerpres.ro.

“Expoziția conține piese de mobilier și decorațiuni specific muscelene și o serie de fotografii vechi care vor vorbi despre obiceiurile de iarnă din Rucărul muscelean și din Rucărul de Făgăraș. Măștile constituie elementul central al evenimentului, rolul zeiței preistorice, în ipostaza zoomorfă, fiind interpretat la Crăciun și la Anul Nou de feciorul cetei de colindători care poartă o mască bovină numită, în raport de zona etnografică, Turcă, Boură, Cerb, Capră, Brezaie”, potrivit sursei citate.

Din 10 decembrie 2016 și până în 9 ianuarie 2017, în fiecare sfârșit de săptămână ansambluri populare din județul Brașov vor prezenta, la Castelul Bran, colinde și obiceiuri strămoșești. Târgul de Crăciun va fi deschis până la jumătatea lunii ianuarie.

Share Button