Lucrarile la Spitalul de copii "Dr. Victor Gomoiu" au fost reluatePrimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat că lucrările la Spitalul de Copii ‘”Dr. Victor Gomoiu” au fost reluate și a estimat că vor fi terminate în câteva luni.

“Spitalul de Copii Gomoiu e un obiectiv de investiții pentru care bucureștenii au plătit în timp aproximativ 46 de milioane de euro. Am găsit și acest șantier blocat, s-a dat un ordin de sistare a lucrărilor în decembrie 2014. Am găsit de asemenea o datorie către constructor și consultant împreună și o sumă globală aproximativ 8 milioane de euro și anumite păreri divergente între constructor, consultant și proiectant, dar ele nu erau din cauza faptului că persoanele nu doreau să se implice și să muncească pentru finalizarea spitalului, ci pentru că au fost foarte multe greșeli sau lucruri care nu au fost luate în seamă chiar la semnarea contractului. După ce împreună cu constructorii, consultanții, proiectanții și managerul acestui spital de copii am avut mai multe întâlniri și grupuri de lucru, am deblocat și acest șantier, de astăzi se lucrează în Spitalul de copii ‘Victor Gomoiu’, chiar ieri (…) s-au votat și noi indicatori tehnico-economici, pe baza cărora această lucrare va putea să fie finalizată în câteva luni”, a explicat Firea, citata de Agerpres.ro.

Ea a menționat că la spital vor putea veni pacienți din toată țara, nu doar din București.

Potrivit acestuia, clădirea este gata în proporție de 85-90%, iar apoi va urma dotarea spitalului.

Managerul spitalului, Doina Anca Pleșca, a precizat că vor fi trei secții de pediatrie — cardiologie, patologie respiratorie, patologie gastro-intestinală.

“Vom avea compartiment în cadrul acestor secții referitor la bolile alergice (…), locuri pentru nutriție și departament care se referă la patologia endocrinologică, o secție de neurologie pediatrică, o secție de ORL, una de ortopedie și secție de chirurgie generală”, a spus Pleșca.