Definirea familiei in Constitutie a primit raport favorabil in Senat |

Definirea familiei in Constitutie a primit raport favorabil in Senat

Share Button

Definirea familiei in Constitutie a primit raport favorabil in SenatIniţiativa cetăţenească de modificare a Constituţiei privind stabilirea definiţiei familiei tradiţionale, în legea fundamentală, ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie a primit marţi raport de admitere din partea Comisiei juridice a Senatului, aleşii lansându-se în declaraţii controversate. Raportul a fost adoptat cu unanimitate de voturi, scrie Mediafax.ro.

Preşedintele de şedinţă, Ovidiu Donţu, a afirmat în cadrul dezbaterilor că există mai multe decizii ale Consiliului European care nu împiedică adoptarea unei astfel de propunere de revizuire la nivel naţional. ”Practic, problema pe care o avem astăzi în atenţie este dacă ridicăm la rang constituţional o normă juridică existentă astăzi în legislaţia românească”, a arătat Ovidiu Donţu, precizând că prevederea privind familia ca uniune între femeie şi bărbat este în Codul Civil.

La rândul său, senatorul Sebastian Grapă a afirmat că statul român este unul laic, iar această modificare constituţională nu are ca izvor o doctrină religioasă.

”Vă vorbeşte un cetăţean al acestei republici, tată a trei copii, trei fetiţe. Există o normalitate de la care nu avem voie să ne îndepărtăm. Cea mai mare realizare pe care Dumnezeu a lăsat-o omului este aceea de a procrea şi de a se înmulţi. Această înmulţire se face aşa cum ştim noi cu toţii. Nici nu vreau să mă gândesc ce ar înseamna o autoritate în materie de judecată care să stabilească că un cuplu, cum vreţi dumneavoastră să îl numiţi, să poată să înfieze”, a afirmat Grapă, adăugând că este vorba de ”un cuplu el-el, sau un cuplu ea-ea”.

O poziţie similară a avut şi senatorul PNL Mariana Câmpeanu, care a precizat că părerea a trei milioane şi jumătate de oameni, care au semnat iniţiativa legislativă, nu poate fi ignorată.

”Copiii crescuţi în familii cu doi taţi sau două mame cresc cu traume psihice. Nu avem dreptul să decidem noi în locul unui copil care nu îşi poate exprima opţiunea”, a argumentat Mariana Câmpeanu.

Senatorul independent Ioan Iovescu a intervenit şi el.

”Ce s-ar întâmpla dacă bărbaţii s-ar căsători între ei, şi femeile cu femeile? Dumneavoastră consideraţi că, dacă familia nu ar fi acum este acum, aţi mai exista azi în faţa noastră? Pe noi nu puteţi să ne convingeţi, dar vă îndemn să ieşiţi în stradă să convingeţi oamenii să voteze împotrivă. Pentru că aici cu argumentele cu care veniţi nu stau deloc în picioare. Nu înţeleg de unde atâtea resurse umane şi financiare, din partea dumneavoastră, să faceţi atâtea eforturi”, a spus Iovescu către reprezentanţii ACCEPT, prezenţi în sala.

Reprezentanţii ONG-ului au reacţionat, după vot, criticând ideea organizării unui referendum pe această temă.

 

 

Share Button