„Podul Prieteniei” de la Giurgiu se inchide pentru trei zile

„Podul Prieteniei” de la Giurgiu se inchide pentru trei zileTraficul rutier pe podul de la Giurgiu, care face legătura cu Bulgaria, va fi închis începând de vineri, 21 octombrie, și până sâmbătă, 23 octombrie, inclusiv, în intervalul orar 7:25 – 12:20.  Măsura este luată pentru a testa siguranța suprastructurii podului, după ce acesta a fost în reparații timp de mai multe luni.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va efectua „încercările statice şi dinamice necesare testării siguranţei în exploatare a suprastructurii podului”, se arată într-un comunicat.

Încercarea în regim static constă în dispunerea pe suprastructura podului a unor convoaie de probă formate din vehicule cântărite în prealabil. Numărul și greutatea vehiculelor de încercare, precum și pozițiile acestora pe structură, se stabilesc astfel încât eforturile și deformațiile produse pe durata încercării să fie aproape de starea de solicitare produsă de convoaiele ce tranzitează podul în mod normal, precizează CNAIR.

Contractul pentru lucrările de reparație la Podul Prieteniei a fost încheiat în luna octombrie a anului 2014 pentru o durată de 16 luni, proiectare și execuție, cu firmele Collini Lavori (Italia) și Tecnic Consulting (România). Valoarea acestora a fost stabilită la 10 milioane de euro. Lucrările trebuiau definitivate în martie anul acesta. Ulterior însă, fără prea multe explicații, închiderea reparației a fost amânată pentru noiembrie 2016.

Pentru a evita așteptarea la podul Giurgiu-Ruse, se recomandă puncte alternative de trecere a frontierei cu Bulgaria: Calafat (rutier), Bechet (trecere cu bacul), Zimnicea (trecere cu bacul), Călărași (trecere cu bacul), Negru Vodă (rutier) și Vama Veche (rutier).

Share Button