Presedintele Klaus Iohannis le ureaza succes elevilor care dau bacalaureatul si cere mai mult efort pentru cei care nu intra in examenPreşedintele Klaus Iohannis le urează mult succes celor înscrişi la bacalaureat şi subliniază că este nevoie să investim mai mult efort pentru a asigura tuturor elevilor un parcurs educaţional complet şi pe măsura potenţialului lor, având în vedere că peste 45.000 de elevi nu vor intra în examen.

”Astăzi începe examenul de bacalaureat şi urez mult succes tuturor celor 137.344 elevi înscrişi. Îmi doresc ca fiecare dintre voi să obţineţi rezultate bune şi foarte bune, bazate pe dedicarea voastră din toţi aceşti ani. Însă, tot astăzi, peste 45.000 elevi din clasele a XII-a şi a XIII-a nu vor intra în examenul de bacalaureat. Cred că este nevoie să investim mult mai mult efort în a asigura tuturor elevilor un parcurs educaţional complet şi pe măsura potenţialului lor. România nu îşi poate permite să lase un procent atât de însemnat din generaţiile tinere fără o şansă reală de integrare în piaţa muncii la un nivel adecvat. Aştept ideile tuturor celor interesaţi în a creiona o viziune pentru a schimba această stare de fapt la www.romaniaeducata.eu!”, a scris luni şeful statului pe Facebook.

Luni, 13 iunie, începe prima sesiune a examenului de bacalaureat la care s-au înscris 137.444 de absolvenţi de liceu, prima probă fiind evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.