Ministerul Sanatatii va lansa de la 1 iulie screeningul prenatal

Share Button

Ministerul Sanatatii va lansa de la 1 iulie screeningul prenatalMinisterul Sănătăţii va lansa la nivel naţional, de la 1 iulie, screeningul prenatal, pentru luarea în evidenţă a gravidelor, astfel încât să fie prevenite naşterile premature, a anuntat directorul Institutului pentru Sănătatea Mamei şi Copilului Bucureşti, Nicolae Suciu. Potrivit Mediafax.ro, acesta a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii a realizat că mama şi copilul trebuie să fie o prioritate naţională de asistenţă medicală.

“Ministerul Sănătăţii a realizat că mama şi copilul trebuie să fie o prioritate naţională de asistenţă medicală. În acest sens, doreşte ca, până în 30 iunie, să definitiveze normele metodologice şi să se lanseze, de la 1 iulie, la nivel naţional, screeningul prenatal pentru identificarea grupurilor de risc cu malformaţii genetice şi prevenirea naşterilor premature. Vor fi şi screeninguri privind hipoacuzia, retinopatia şi tratamentul la prematuri şi alimentaţia sănătoasă pentru copiii între 1-6 ani. Dacă reuşim să aducem gravide în primul trimestru de sarcină pentru a fi luate în evidenţă la medicul de familie, se poate da o previziune privind naşterea prematură”, a spus Suciu.

Acesta a avertizat asupra unor date “îngrijorătoare” la nivel naţional în ceea ce priveşte natalitatea şi situaţia gravidelor din România. „Faţă de 1930, când erau înregistraţi 35 de născuţi vii la mia de locuitori, în anul 2014 avem 8,3 născuţi vii (185.785 copii), menţinându-se deficitul negativ. Din total, un sfert din femei au născut fără să fi mers vreodată la un consult, astfel că peste 41.000 de gravide au născut fără nicio consultaţie prenatală. Media naşterilor premature este dublă faţă de ţările din UE, trebuie făcut ceva”, a spus acesta.

Suciu a spus că se înregistrează foarte multe naşteri la minore sub 15 ani, în 2014 fiind constatate un număr de 662 de astfel de cazuri.

Citeste si alte stiri de Sanatate:

Ministerul Sanatatii a publicat lista spitalelor in care dezinfectantii au picat la teste: 50 de unitati sanitare pe lista, inclusiv de copii, 9 din Bucuresti

Hepatita C este acum vindecabila. Informeaza-te, testeaza-te, trateaza-te!

Castiga o intalnire privata cu Dr. Oz!

Share Button


SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
  • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
  •  
  • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
  •  
  • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
  •    
       

    Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici