Ministrul Sanatatii a cerut directiilor de sanatate publica mai multa responsabilitate si seriozitate

 

Ministrul Sanatatii a cerut directiilor de sanatate publica mai multa responsabilitate si seriozitateMinistrul Sănătății, Patriciu Achimas Cadariu, a cerut luni direcțiilor de sănătate publică mai multă responsabilitate și seriozitate în desfășurarea activității.

La sediul Ministerului Sănătății a avut loc luni o videoconferință susținută de către conducerea Ministerului Sănătății și reprezentanții direcțiilor de sănătate publică și a municipiului București.

“Ultimul eveniment din Argeș ne-a arătat că un întreg lanț de informații nu a funcționat. Vă atrag atenția că neraportarea sau neatenția poate costa vieți care nu mai pot fi aduse înapoi. Nu este cazul de a compromite descentralizarea, dar asta nu înseamnă să ne abandonăm pacienții în locuri unde nu pot primi tratament adecvat. Avem legislație pe care trebuie să o aplicăm. Fac un apel la dumneavoastră să vă gândiți că în spital se află un membru din familie sau un apropiat și atunci poate veți avea mai multă empatie și seriozitate în supravegherea și controlul sistemului sanitar din județ”, a declarat ministrul Sănătății, Achimas Cadariu în cadrul videoconferinței.

Pentru a stimula o acțiune proactivă a direcțiilor de sănătate publică, în vederea centralizării situațiilor epidemiologice și a cazurilor clinice deosebite, ministrul Sănătății a cerut ca, spitalele publice și private să înființeze  propriul Registru de boli transmisibile și evenimente neașteptate și Registrul de complicații asociate îngrijirilor medicale. Acestea vor fi verificate săptămânal de către reprezentanții desemnați ai direcțiilor de sănătate publică județene.

De asemenea, ministrul Sănătății a dipus ca în perioada 10-25.03.2016, Inspecția Sanitară de Stat să efectueze o acțiune de control în toate unitățile sanitare cu paturi publice și private.

Ministerul Sănătății va transmite până în data de 25.02.2016 planul tematic de control, metodologia, responsabilitățile și obiectivele care trebuie atinse prin controalele încrucișate.

“Mă aștept ca aceste controale să fie tratate cu maximă responsabilitate, profesionalism și perseverență astfel încât, la sfârșitul perioadei de control managerii să aplice în mod corect prevederile normelor sanitare și să înțeleagă că respectarea acestora reprezintă o condiție esențială pentru pacienții tratați în unitățile sanitare”, a mai spus ministrul Sănătății.

În cadrul videoconferinței conducerea MS a mai solicitat direcțiilor de sănătate publică o colaborare internă mai bună între departamentele de supraveghere și control, precum și o colaborare externă mai susținută cu unitățile sanitare din județ.

De asemenea, a fost cerută informarea imediată a structurilor centrale în caz de evenimente neprevazute, dar și verificarea măsurilor care se iau de către unitățile sanitare în această perioadă în privința supravegherii și controlului infecțiilor respiratorii și gripei.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
  • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
  •  
  • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
  •  
  • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
  •    

    Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici