Noua Lege a salarizarii va cuprinde criterii de performantaNoul proiect al Legii salarizarii bugetare ce va fi elaborat in aproximativ o lua va cuprinde si criterii de performanta, potrivit lui Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului, la finalul sedintei Executivului.

Purtatorul de cuvant a precizat ca Legea salarizarii publice trebuie actualizata deoarece exista anomalii ca urmare a majorarii succesive a salariului minim, fiind vorba de 110 clase de salarizare din care 24 sunt suprapuse.”Avem nivele de salarizare care nu mai difera pentru aceeasi functie, in ministere sau institutii diferite, dar care sunt cel putin la nivelul clasei de salarizare in aceeasi clasă, lipsesc criteriile de performanta, avem situatii in care salariile de baza ale persoanelor cu vechime in munca au ajuns sa fie mai mici decat ale debutantilor”, a explicat Dan Suciu.

Pentru elaborarea Legii a fost constituit un grup interministerial plus sindicate, grup care va incepe un proces de consultare cu toate institutiile si ministerele. Acestia trebuie sa-si exprime punctul de vedere in legatura cu modificarile Legii salarizării publice. La mijlocul lunii februarie, ar trebui sa prezinte Parlamentului un proiect final al legi.

Nivelul salariului minim brut pe economie va fi stabilit pe baza unui mecanism transparent care va fi convenit in cadrul unui grup de lucru format din vicepremieri, ministrii Muncii, Justitiei, Finantelor, reprezentantii patronatelor si sindicatelor, astfel incat indexarea sa se faca in mod automat.