Cele mai frumoase cantece pentru copiiSalvați Copiii România și portalul CanteceGradinita.ro vor folosi cele mai îndrăgite cântece ale copilăriei în beneficiul copiilor aflați în situații devaforizate. Acest lucru se va întâmpla la descărcarea primei aplicații CanteceGradinita.ro pentru mobil sau tabletă, pe platformele Android sau iOS. Prima lună de abonament pentru aplicație va fi donată către Salvaţi Copiii.

Conform unui studiu recent, copiii sunt la 3 clickuri distanță de un conţinut neadecvat vârstei lor, atunci când folosesc tableta sau telefonul mobil pe YouTube sau alte platforme , chiar dacă urmăresc cântece pentru copii sau desene animate.

Acum părinţii pot sta mult mai liniştiţi atunci când copiii lor folosesc tableta, pentru că noua aplicaţie Cântece Grădiniţa a fost concepută cu gândul la siguranţa copiilor în mediul online.

Părinţii pot descărca clipurile animate şi copiii le pot vedea oricând, chiar şi fără conexiune la internet. Cu ajutorul interfeţei prietenoase şi a uşurinţei în utilizare, cei mici se pot bucura de cele mai frumoase cântece animate, într-un mediu sigur, fără reclame sau acces la conţinut neadecvat; în plus este educativă, în special pentru copiii între 2-6 ani.

Banii donați prin acest parteneriat vor fi folosiți pentru programele desfășurate de organizație în centrele sale educaționale. Aici sute de copii din medii defavorizate primesc servicii educaţionale şi de asistenţă socială, juridică şi psihologică, în vederea re/integrării şcolare sau a prevenirii abandonului şcolar. Reintegrarea şcolară a copiilor şi prevenirea abandonului şcolar sunt obiective majore pentru Salvaţi Copiii. De aceea, organizația a dezvoltat programele multianuale de facilitare a accesului la educaţie şcolară prin implementarea de servicii educaţionale şi sociale. 16.700 de copii au fost înscrişi în programele ”A Doua Șansă” şi ”Școală după Școală”, iar 13.000 de părinţi au fost sprijiniţi material, social, juridic şi psihologic.

„Fiecare părinte ştie ce importanţă este educaţia pentru un copii, aşa că ne bazăm pe ei că ne vor susţine în acest proiect, cu ajutorul lor putem asigura un viitor mai bun şi pentru copiii din mediile defavorizate”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii.

„Am pornit acest proiect cu gândul de a întări legătura dintre părinţi şi copii prin intermediul  universului distractiv şi educativ al cântecelor animate, pe care îl pot explora  împreună. Noi credem în potenţialul creativ al fiecărui copil şi susţinem dreptul tuturor copiilor de a se juca şi învaţă. De aceea am ales să ne alăturăm programelor desfăşurate de Salvaţi Copiii România,” a spus Adrian Dănilă, iniţiatorul proiectului CanteceGradinita.ro.