Proiectia gratuita a documentarului The HuntMuzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și BBC Earth vă invită în fiecare sâmbătă, începând din 14 noiembrie, ora 12.00, în Sala Multimedia a muzeului, la proiecții gratuite ale episoadelor documentarului The Hunt, o producție din anul 2015 marca BBC. Documentarul The Hunt îl are ca narator pe Sir David Attenborough și este o producție de referință despre istorie naturală, produsă de echipa din spatele seriilor de succes Planet Earth sau Frozen Planet, producătorul executiv Alastair Fothergill și producătorul Huw Cordey de la Silverback Films.

Seria The Hunt analizează relația dinamică dintre prădători și pradă și se concentrează în detaliu atât pe strategiile pe care prădătorii le folosesc pentru a prinde prada, cât și pe strategiile pe care prada le folosește pentru a supraviețui, fiecare episod urmărind câte un habitat esențial al planetei. De la pășunile deschise la pădurile dense, de la Arctic până în mijlocul oceanelor, documentarul dezvăluie provocările pe care prădătorul și prada le întâlnesc în lumi atât de diferite.

Multe dintre povești vor prezenta comportamente rar întâlnite, cum ar fi urșii polari care folosesc zonele cu gheață topită de la suprafață pentru a pândi focile, sau balenele ucigașe, care vânează puii balenelor cu cocoașă în apele tropicale. The Hunt prezintă animale filmate foarte rar până acum, inclusiv vidra de mare din America de Sud, aflată în pericol de dispariție, sau balena albastră, cel mai mare mamifer marin.

The Hunt a însemnat:

tigri bengalezi filmați de pe elefant;
filmări în premieră în 4K și 6K;
prima filmare pentru televiziune a Păianjenului de scoarță a lui Darwin, care construiește pânze uriașe cu suprafețe de până la 8 metri;
furnicile soldat filmate pentru prima oară în slow-motion (120 cadre pe secundă), la o temperatură de 70 grade Celsius;
560 de ore petrecute pentru a filma în premieră balena albastră timp de 7 minute.

Coloana sonoră este compusă de Steven Price, câștigătorul premiului Oscar în 2014 pentru muzica din filmul Gravity.

Înscrierile, în limita a 70 de locuri, se pot face pe e-mail: info@antipa.ro, sau la telefon: 021.305.60.31.

Mai multe detalii: www.antipa.ro sau pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa.