Pregnant woman holding up pink and blue baby socks, mid section

Superstiţii legate de sexul viitorului bebeluş sunt multe. Şi mai mulţi sunt cei care cred în ele. De pildă, gravidele pot afla în câteva secunde dacă vor avea o fetiţă sau un băieţel, folosindu-se de o verighetă. Procedeul este simplu: o leagă de un şnur sau de un fir de păr şi o atârnă deasupra burticii. În cazul în care inelul se mişcă în cerc, copilul o să fie băiat, dacă verigheta se mişcă în linie dreaptă, cu singuranţă, spun bătrânii, va fi fetiţă.

Dar mai există o variantă. Se ascunde un ac într-o hârtie, iar viitoarea mămică este rugată să aleagă o extremitate. Dacă alege urechea sau gămălia acului, va avea fetiţă, iar dacă va alege vârful, va fi băieţel.

Sarea dă gustul mâncării. Dar ea poate fi folosită şi pentru a se afla sexul copilului. Este un test ce trebuie făcut însă de către apropiaţii gravidei. Reţeta este simplă. Se toarnă puţină sare în capul viitoarei mămici, iar dacă aceasta duce mâna la nas, micuţul va fi băiat, iar daca o să o pună la gură, copilul va fi fetiţă. Unele metode chiar dau rezultatul corect, spun mămicile: „Se zice tot felul, burta țuguiată, că e mai lată, că dacă e țuguiată e băiat, că dacă e mai lată e fată. Era odată un calendar, dar atunci m-am amuzant când eram tânără, s-a potrivit dar nu l-am ținut”.

Citeste mai mult pe Ziarulevenimentul.ro