Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Pediatrie din Ploiesti fost inchisa

spital pediatrie ploiestiAutoritatile au decis inchiderea teporara a sectiei de anestezie – terapie intensiva (ATI) a singurului spital de copii din judelul Prahova din cauza lipsei medicilor anestezisti care sa asigure liniile de garda, urgentele fiind transferate catre unitati spitalicesti din Bucuresti.

Situatia de la Spitalul de Pediatrie Ploiesti a fost discutata in cadrul unei sedinte la care au participat consilierul local cu atributii de viceprimar, Iolanda Bazavan, managerul spitalului, Catalin Visean, dar si alti alesi locali, potrivit Agerpres.ro.

Catalin Visean a declarat, intr-o conferinta de presa, ca activitatea sectiei ATI din cadrul singurului spital de pediatrie din judet a fost suspendata prin ordin al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Prahova din cauza lipsei medicilor anestezisti care sa asigure liniile de garda.

“Cazurile pe care noi nu le putem rezolva o sa le redirectionam catre Bucuresti. Asta trebuie sa stie parintii, ca niciodata nu le-am pus viata copiilor lor in pericol. (…) putem rezolva diagnosticele care nu necesita anestezie totala”, a spus Visean.

Spitalul de Pediatrie Ploiesti are 135 de paturi si se afla in administrarea Primariei Ploiesti.