Cum incepem sa alaptam

alaptareBebelusul are nevoie in primul rand de aceste experiente linistite si are nevoie sa simta ca este tinut in brate cu iubire, adica intr-un mod viu, dar fara agitatie, fara anxietate, fara tensiune. Acesta este cadrul. Mai devreme sau mai tarziu se va produce contactul dintre sfarcul mamei si gura bebelusului.

Nu conteaza ce se intampla exact. Mama se afla acolo, in acea situatie si ca parte a ei isi iubeste foarte tare intimitatea relatiei stabilite. Vine fara idei preconcepute privind modul in care trebuie sa poarte micutul.

Contactul dintre sfarc si gura bebelusului ii da acestuia din urma idei. „Poate ca langa gura exista lucruri care merita descoperite”. Incepe sa curga saliva, de fapt incepe sa curga asa de multa saliva, incat bebelusul o inghite cu mare placere si nu are nevoie imediat de lapte. Treptat mama ii permite micututlui sa-si imagineze exact ceea ce are ea de oferit, iar acesta apuca sfarcul cu gura, ii cuprinde baza cu gingiile, il musca si, poate, incepe sa suga.

Citeste continuarea pe bebelu.ro