Delta DunariiPeste 300 de copii din şapte localităţi din Delta Dunării participa la cea mai mare acţiune de ecologizare de-a lungul fluviului, Zilei Dunării. “Fiţi activi pentru o Dunăre curată!” este mesajul ales pentru Ziua Dunării 2015, iar evenimentele organizate urmăresc responsabilizarea locuitorilor şi turiştilor din Deltă asupra importanţei curăţeniei Dunării şi a colectării selective a deşeurilor.

Acţiunea de ecologizare este organizată de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, sub patronajul Ministerului Mediului, luni, de la ora 08.30, concomitent în fiecare din localităţile Sulina, Maliuc, Mahmudia, Partizani, Murighiol, Crişan şi Sfântu Gheorghe.

Ziua Dunării este sărbătorită anual pe 29 iunie, dată ce marchează semnarea Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, la Sofia, în anul 1994, la propunerea ţărilor dunărene şi sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR). Aproape 81 de milioane de persoane din ţările danubiene sărbătoresc Ziua Dunării. Obiectivul principal al zilei este de a implica oamenii şi de a accentua legăturile dintre state, precum şi interesele locuitorilor pentru ocrotirea apei.