yogaLa 11 decembrie 2014, Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluția prin care ziua de 21 iunie este declarată Ziua Internațională Yoga, potrivit site-ului www.yogaunited.org.

Premierul indian Narendra Modi a inițiat cererea de stabilire a unei zile pentru celebrarea acestei practici străvechi, în septembrie 2014, și a fost aprobată de 177 de membri ai Adunării Generale a ONU.

Data propusă de oficialul indian, respectiv 21 iunie, reprezintă data solstițiului de vară, o sărbătoare cu o semnificație deosebită în multe culturi.

Premierul indian a subliniat, cu acest prilej, că ”Yoga (..) reprezintă unitatea dintre minte și trup, gândire și acțiune, cumpătare și abundență, armonia dintre om și natură, o abordare holistică a sănătății și a bunăstării”.

Totodată, ONU a invitat toate statele membre să încurajeze celebrarea Zilei Internaționale Yoga, pentru a sensibiliza oamenii să facă alegeri mai sănătoase și să adopte stiluri de viață ce favorizează o mai bună sănătate, potrivit www.yogaezoteric.net.

Citeste mai mult pe Agerpres.ro