dr.Ion Manea, Bio Ortoclinic-6634Aproximativ unul din patru bărbați cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani se confruntă cu disfuncții erectile ca urmare a unor afecțiuni netratate, susține specialistul Bio Ortoclinic, dr. Ion Manea. Medicul spune că, potrivit statisticilor, unele din cele mai importante cauze le reprezintă problemele coloanei vertebrale.

Mai întâi sunt șocați, apoi devin frustrați și evită să discute problema, chiar dacă aceasta le afectează grav viața de cuplu. ”Așa procedează cea mai mare parte dintre bărbații care ajung să se confrunte cu disfuncții erectile după prima tinerețe”, susține dr. Ion Manea, adăugând că, de cele mai multe ori, de vină pentru aceste probleme sunt alte afecțiuni de care suferă persoanele respective.

Astfel, durerea de spate pe care mulți o ignoră poate avea, potrivit specialistului Bio Ortoclinic, corespondent ginecologic, urologic sau digestiv. ”La primele semne de impotență este indicat și un control orthopedic, pentru că articulațiile bazinului pot fi de vină. E vorba de rădăcinile nervoase de la nivelul regiunii lombosacrate, care inervează organele micului bazin. Poate fi vorba de o durere netratată sau de o complicație postchirurgicală după o hernie de disc. Rezolvată cauza, problema dispare”, a declarat dr. Manea.

În aceste condiții, primul pas este un diagnostic corect și apoi tratamentul. Înainte de diagnostic însă, pacientul trebuie să-și asume problema și să accepte ideea că trebuie s-o rezolve, fără să se jeneze să o discute cu un specialist.

Pe lângă afecțiunile coloanei, de vină pentru disfuncțiile erectile mai pot fi problemele cardiovasculare, diabetul, obezitatea, dar și unele probleme psihologice.

La nivel mondial, dar şi în România, unul din patru cupluri are probleme de infertilitate, descoperite sau nu, iar asta se reflectă direct în numărul naşterilor, care a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 70 de ani.