Grecia, Turcia si Spania raman destinatiile turistice preferate de familiile cu copii

vacante familie copiiSi anul acesta familiile care au copii cu vârsta de până la 5 ani preferă să meargă în destinaţii externe precum Grecia, Turcia şi Spania, potrivit Adevarul.ro

Conform unei analize citate de jurnalistii de la Adevarul, Grecia rămâne şi anul acesta în topul preferinţelor românilor pentru vacanţele de vara, după ce această destinaţie a crescut de la an la an, pe de-o parte din cauza preţurilor accesibile ale sejururilor, dar şi proximităţii care permite transportul individual. Bugetul mediu alocat de români pentru vacanţele în Grecia se situează în medie între 550 şi 1.000 de euro.

Tendinţele din anii trecuţi arată că şi anul acesta familiile care au copii cu vârsta de până la 5 ani preferă să meargă în destinaţii externe precum Grecia, Turcia şi Spania. Astfel, cele mai căutate destinaţii greceşti sunt insulele Rodos, Creta, Corfu, Mykonos, Santorini, Zakyntos şi Kos, la costuri de sub 200 de euro de persoana pentru un sejur de 7 nopţi la hotel de 3 stele în Rodos, copilul având gratuitate la cazare.

Şi staţiunea Chania din Creta se numără de câţiva ani printre preferintele turiştilor, fiind potrivită pentru familiile cu copii, întrucât aici există aqua park-uri, un acvariu cu peşti şi reptile, dar şi un muzeu în aer liber care reproduce un sat cretan.

Turcia este pe locul secund în preferinţe, familiile optând în număr mare pentru oferte din Antalya si Bodrum, care îmbină atât ofertele all inclusive, cu facilităţi de distracţie pentru copii, dar şi atracţii pentru părinţi: peisajul de coastă de o frumuseţe aparte, posibilităţile de shopping , dar şi vizitarea numeroaselor vestigii istorice din zonă.

A treia în clasamentul destinaţiilor este Mallorca, cea mai mare dintre insulele Baleare, care oferă plaje cu nisip fin, ideale pentru familii cu copii.

Share Button