stresPeste 90% dintre români cred că principalele cauze ale bolilor gastrointestinale sunt dieta dezechilibrată, stresul, dar şi consumul excesiv de antibiotice, fumatul şi alcoolul, arată Studiul “Românii, stilul de viaţă şi bolile gastrointestinale”.

Lansat de Ziua internaţională de luptă împotriva Bolilor Inflamatorii Intestinale, studiul “Românii, stilul de viaţă şi bolile gastrointestinale” este cel mai recent sondaj dedicat bolilor gastrointestinale şi arată că dieta dezechilibrată, stresul, dar şi antibioticele luate în exces sunt considerate ca fiind principalele cauze de apariţie a acestor boli.

Aproximativ 83% dintre respondenţi consideră că o afecţiune precum Boala Crohn sau colita ulcerativă le-ar afecta mult şi foarte mult viaţa profesională şi personală şi aproape jumătate dintre ei s-ar simţi stânjeniţi să discute cu colegii sau prietenii despre simptomele acestor boli.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de peste 3.000 respondenţi, cu vârstă de peste 18 ani, din mediul urban, şi este reprezentativ pentru utilizatorii de internet din România.

Citeste continuarea pe Mediafax.ro.