PATRULL SMIDIG_1 colourcheck proof : peter hamlinCompania IKEA recomandă clienților care au cumpărat barierele de siguranță PATRULL KLÄMMA și PATRULL SMIDIG să nu le folosească în partea superioară a scărilor. Magazinul IKEA din București invită clienții să returneze produsele pentru a primi înapoi întreaga sumă plătită pentru ele. 

În timpul celor mai recente teste, realizate cu ajutorul unor laboratoare independente, s-a observat că sistemul de fixare prin presiune între pereți poate ceda și se poate desprinde.  Întrucât desprinderea ar putea cauza căderea în timpul utilizării în partea superioară a scărilor, compania IKEA a decis să recheme de pe piață barierele de siguranță PATRULL KLÄMMA și PATRULL SMIDIG.

Testele au arătat că barierele de siguranţă PATRULL KLÄMMA și PATRULL SMIDIG sunt în conformitate cu Standardul European EN 1930:2011 Produse pentru siguranța și uzul copiilor – Bariere de siguranţă – Cerinţe privind siguranţa şi metode de testare şi ASTM F1004 – 13 Specificaţii Standard privind Siguranţa Consumatorilor pentru Bariere Extensibile şi Dispozitive de Închidere Extensibile. Chiar dacă produsele sunt conforme cu aceste standarde, compania IKEA a decis să oprească imediat vânzarea lor la nivel global și să inițieze acțiunea de rechemare.

Pentru că siguranța clienților este întotdeauna pe primul loc, prin această acțiune, compania IKEA face două recomandări:

  • Clienții care au acasă barierele de siguranță PATRULL KLÄMMA și PATRULL SMIDIG montate în partea superioară a scărilor sunt rugați să nu le mai folosească și sunt invitați la departamentul de Relații cu Clienții din magazin pentru a primi înapoi suma de bani plătită pe produs. Sunt afectate de această acțiune barierele de siguranță PATRULL KLÄMMA și PATRULL SMIDIG cu data de pe etichetă 1510 (în care primele 2 cifre reprezintă anul și ultimele două săptămâna) sau cu o dată anterioară. Extensiile de barieră PATRULL pot fi de asemenea returnate. Dovada cumpărării nu este necesară pentru a primi banii înapoi. Codurile produselor care pot fi returnate sunt: 30191951, 70191949, 50226520 și 90226523.
  • Clienții care au acasă barierele de siguranță PATRULL KLÄMMA și PATRULL SMIDIG montate în partea inferioară a scărilor sau între două camere pe același etaj sunt invitați la magazinul IKEA pentru a primi gratuit un manual actualizat cu noi instrucțiuni de utilizare și etichete de atenționare pe care să le lipească pe produs.

Magazinul IKEA din Bucureşti a vândut 161 de bariere de siguranță PATRULL SMIDIG și 348 de extensii barieră de siguranță PATRULL SMIDIG, precum și 1.374 de bariere de siguranță PATRULL KLÄMMA (189 lei preț normal, 149 lei preț IKEA FAMILY) și 579 de bucăți extensii barieră de siguranță PATRULL KLÄMMA (59,99 lei preț normal, 44,99 lei preț IKEA FAMILY).

Identificarea datei de pe etichetă  

O etichetă permanentă care conține informații despre produs este lipită pe bara de metal din partea inferioară a barierei de siguranță. Data (în care primele 2 cifre reprezintă anul și ultimele două săptămâna) apare pe etichetă ca în imaginea de mai jos.

Exemplu de de etichetă pentru bariera de siguranță PATRULL KLÄMMA

ikea