Lindo-wingKate Middleton, ducesa de Cambridge, a nascut sambata al doilea bebelus regal al Marii Britanii, mezinul familiei fiind o fetita. O armata de jurnalisti a fost prezenta ore in sir in fata spitalului St Mary asteptand ca medicii sa le dea marea veste.

Ducesa Kate, sotia Printului William, a fost internata in spital sambata dimineata. Este vorba de spitalul St. Mary din vestul Londrei, acolo unde a adus pe lume si primul copil, pe George Alexander Luis. Ducesa a fost internată în Lindo Wing, aripa privată a Spitalului St. Mary.

Bebeluşul s-a născut la ora 11.00 şi are 3,7 kilograme. Atât mama, cât şi cât şi copilul se simt bine.  Dupa nastere, un curierul regal a părăsit maternitatea St. Mary din Londra pentru a duce certificatul de naştere la Palatul Buckingham. După ce regina este informată, scrisoarea este expusă pe un șevalet, în curtea palatului.

kate si williamVenirea pe lume a celui de-al doilea copil princiar a fost aşteptată cu sufletul la gură de întreaga lume. Naşterea copilului va fi salutată prin 62 de salve de tun trase din Turnul Londrei și 41 din Hyde Park.

Bebelușul va fi botezat în cadrul Bisericii anglicane, îmbrăcat într-o copie a rochiței de dantelă și satin pe care a purtat-o fiica cea mare a reginei Victoria în 1841. Bebelușul va fi botezat cu apă din Iordan — unde a fost botezat Iisus de către Ioan Botezătorul, potrivit Evangheliei.

Kate și William nu au stiut sexul copilului, potrivit The Guardian. Bebelusa, proaspat sosita pe lume, este al cincilea nepot al Reginei și al patrulea în ordinea succesiuni la tron
Ducele de Cambridge, William si sotia sa Katherine au deja un fiu, Alteța sa Regală George Alexander Louis de Cambridge, care va implini pe 22 iulie 2 ani. Acesta este cel de-al 3-lea descendent al familiei regale britanice, dupa printul de Walles – Charles, bunicul sau si dupa ducele de Cambridge – William, tatal sau.

Printul Henry „Harry” de Walles ocupa, in privinta succesiunii la tron, pozitia imediat urmatoare dupa cea a copiilor fratelui sau mai mare, William.