copiiDeputatul PNL Cristina Pocora a postat, duminica, un mesaj video pe Facebook in care ii cere premierului Victor Ponta sa incurajeze natalitatea si sa sustina familia prin reducerea cotei TVA la 5%, pentru toate produsele folosite pentru cresterea si ingrijirea copiilor.

“Cer Guvernului Ponta sa incurajeze cresterea natalitatii si sa sustina familia prin reducerea cotei de TVA la 5% la toate produsele pentru cresterea si ingrijirea copiilor. Ar fi o extraordinara mana de ajutor intinsa actualilor si viitorilor parinti din Romania. De ce sa nu se ieftineasca si scutecele, hainutele, laptele dar si celelalte produse pentru copii? Puse cap la cap, aceste cheltuieli sunt foarte mari, consumul de astfel de produse este mare si reprezinta o problema reala pentru fiecare familie. Tot mai multe cupluri din România amână conceperea unui copil tocmai din cauza lipsei banilor. Rezultatul este o drastică scădere demografică, adâncită de la an la an. Dacă în 1990 în România se nășteau peste 315.000 de copii, anul trecut cifra a coborât sub 200.000. Aproape la jumătate așadar.”, scrie Cristina Pocora.

Guvernul a decis, recent, reducererea taxei pe valoarea adaugata, de la 24% la 9%, din luna iunie, pentrut toate produsele agro-alimentare, inclusiv la bauturi nealcoolice si la servicii de alimentatii publice.