gradina icoaneiSe spune că după Paște natura începe un an nou. Copacii înfloriți, iarba proaspătă și soarele strălucitor arată că primăvara și-a intrat în drepturi, iar Grădina cu Artiști face din asta o sărbătoare. În weekendul 25 – 26 aprilie, Parcul Grădina Icoanei din Sectorul 2 se transformă într-un spațiu de manifestat arta și cultura în aer liber.

Grădina cu Artiști, eveniment susţinut de Primăria Sectorului 2, îşi propune să promoveze arta şi caritatea, sub diversele lor forme de manifestare, prin crearea unui spaţiu de relaxare accesibil atât artiştilor profesionişti şi amatori, cât şi publicului larg.

Gradina-cu-artisti-_-poster2015webAtelierele Creative Arts

Cu ocazia ediției a 15-a a Grădinii cu Artiști, Creative Arts (www.creativearts.ro) organizează ateliere de facepainting, colaje primăvăratice și felicitări înflorate. În plus, toți copiii sunt invitați să testeze pictura cu lână, o tehnică care presupune folosirea doar a apei și a săpunului, direct pe lâna netoarsă, fără alte instrumente de tricotat sau cusut.

Un alt atelier de testat este cel de ceramică organizat de meșterii de la Ch’artist (www.chartist.ro ) . După cum îi spune și numele atelierului, cei mici vor putea modela în lut, pe care apoi îl vor picta.

Pe scenă

Judy Florescu este traducătoare și PR Cultural şi pentru că are un suflet mare va cânta pentru pictorița Mihaela Dodoiu, care trece prin grele încercări din cauza cancerului la sân.

Nu există sărbătoare fără muzică și dans, așa că micuții din trupa Rall’s Band vor alege cele mai antrenante ritmuri prin care vor invita toți copiii la dans.

Weekendul când adulții sunt copii

Când eram mici ne jucam „De-a v-aţi ascunselea”, „Leapșa”, „Șotron”, „Frunza”, „Mima”, „Tară, tară, vrem ostași”, „Rațele și vânătorii”, „Lapte gros”. De ce să ne oprim acum și de ce să așteptăm 1 iunie ca să fim din nou copii? Ne vedem la o sesiune de joacă susținută de Nefiresc, de la care nu pot lipsi culorile. Așadar, poftiți la Spray Painting.

În plus, poți să participi la o dezbatere de o oră despre artivism, care este o formă de activism prin artă. Înveți cum pot folosi ONG-urile Artivismul pentru a-și promova organizația sau cauza pentru care militează.

Nefiresc este un grup informal care a luat naștere în ianuarie 2015, după ce a fost anunțat evenimentul “Fără Pantaloni la Metrou”. Nefiresc este format din oameni care doresc să facă evenimente, flashmob-uri sau happening-uri cu scopul de a aduce buna dispoziție în locuri care în mod obișnuit sunt lipsite de așa ceva.

Cu cățeii prin iarbă

Cum ar fi primăvara fără iarbă? Sigur că de la o petrecere pentru cel mai frumos anotimp al anului nu puteau lipsi cei de la Desculț în Iarbă (https://www.facebook.com/pages/Descult-in-iarba ), care îi vor găzdui pe peticul lor de verdeață pe prietenii lor de la Asociația AIA (Adoptă Iubește Adoră) cu tot cu cei mai simpatici cățeluși. Vizitatorii Grădinii cu Artiști vor putea achiziționa prăjituri, bijuterii, hăinuțe, coșuri și cărți, iar banii strânși vor fi donați adăposturilor de căței.

Sport în aer liber

 Dacă a venit primăvara, nici măcar nu mai avem nevoie să mergem la sală. Sportul este totuși foarte important pentru o viață sănătoasă, așa că Mariana Drăgan, instructor de yoga cu certificare Yoga Alliance International, face o clasă demonstrativă de yoga. Din interior spre exterior, prin asane (posturi) și respirație, participanții vor lucra pentru a întări corpul și a crea flexibilitate, pentru o minte calmă, emoții conștiente și relaxare profundă.

 

Board gaming în natură

 

Board gaming-ul nu trebuie să aibă loc numai în casă. La Grădina cu Artiști vei putea juca liniștit Dixit sau Saboteur, în timp ce soarele te mângâie ușor pe față. Iar dacă îți va plăcea vreun joc, îl vei putea cumpăra pe loc direct de la standul Creative Board gaming.

 

Artă și o cească de cafea

 

Dacă lucrezi într-o corporație te vei regăsi în colecția de tablouri numită chiar așa, „Corporația”, realizată de Cristina Mihaela Rădulescu. Când a ajuns manager într-o corporație, artista și-a dat seamă că sistemul era împotriva ei. Așa s-a născut expoziția ”Corporația”, care este un protest, o exteriorizare a revoltei sale interioare.

 

În timp ce vei contempla tablourile, s-ar putea să ai nevoie de o cafea tare, iar Speciality Coffee (http://specialitycoffee.ro/ ) va fi acolo să ți-o ofere.

 

Intrarea la evenimentul Grădina cu Artişti este liberă.

 

Grădina cu Artişti îşi propune să promoveze arta, lucrul manual şi dezvoltarea creativităţii personale, prin participarea comună, a artiştilor şi a publicului larg, la atelierele de creaţie. Totodată, în mijlocul aglomeraţiei cotidiene, „Grădina cu Artişti” doreşte să ofere tuturor o alternativă de petrecere a timpului liber întrun spaţiu boem de relaxare şi bună-dispoziţie.

 

Mai multe informaţii despre evenimentul Grădina cu Artiṣti se pot găsi pe site-ul evenimentului: gradinacuartisti.ro.

 

Pentru informații de presă, vă rugam contactați: Oana Racheleanu, 0740 506 555, oana.racheleanu@gmail.com.