spital copii iasiSpitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi, care deserveşte toată regiunea Moldovei şi care nu a mai fost reabilitat de când a fost inaugurat, în 1970, va fi modernizat complet în urma unei investiţii de aproximativ 19 milioane de euro, banii urmând a fi asiguraţi de Consiliul Judetean şi de Ministerul Sănătăţii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă organizată la Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi, că unitatea medicală, unica de acest gen din Moldova, va fi complet modernizată, investiţia, care se ridică la aproximativ 19 milioane de euro, urmând a se derula în următorii patru ani, transmite corespondentul Mediafax.ro

Managerul Spitalului de Copii “Sfânta Maria”, medicul Radu Terinte, a spus că licitaţia pentru desemnarea firmei care va executa lucrările va fi iniţiată anul acesta şi că speră ca, la începutul anului 2016, constructorul să înceapă lucrul. Potrivit acestuia, activitatea medicală în cadrul spitalului nu va fi afectată, pacienţii din saloanele care intră în reparaţii urmând să fie mutaţi în alte secţii din aceeaşi unitate medicală.

“Cabinetele de consultaţie nu vor mai fi împrăştiate pe diverse etaje, ca acum. Ambulatoriul va fi mutat într-o nouă clădire, care se amenajează în prezent în curtea spitalului şi care va fi gata până la sfârşitul acestei luni”, a afirmat Adomniţei.

Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi are o suprafaţă de 23.000 de metri pătraţi, iar de la construcţia sa, în anul 1970, nu a avut parte de nicio reabilitare generală. Spitalul are 652 de paturi, iar anul trecut a înregistrat 105.000 de pacienţi.