googleGoogle aplica de marti o schimbare importanta in algoritmii de cautare, dand prioritate site-urilor adaptate pentru mobil in rezultatele afisate dupa o cautare online, astfel ca milioane de afaceri mici care depind de site-uri neadaptate pentru mobil sunt in pericol de faliment, potrivit Businessinsider.com.

Google vrea sa determine tot mai multe site-uri sa lanseze versiuni adaptate acestor dispozitive pe motiv ca 60% din trafic e realizat de pe smartphone si tableta. Businessinsider.com semnaleaza ca urmare a acestor modificari, foarte multe companii mici vor fi dezavantajate, dar si ca unele companii foarte mari au site-uri neadaptate pentru mobil.

Practic, vor fi mai sus plasate in rezultatele cautarii site-urile adaptate pentru mobil, cu text de dimensiuni mai mari, cu link-uri pe care e usor sa faci click si site-uri care se adapteaza in functie de marimea ecranului pe care sunt vizualizate. Google spune ca userii vor avea o experienta mai placuta daca vor accesa site-uri adaptate dispozitivului de pe care sunt vazute. In plus, multi se plang de site-urile neadaptate care au meniuri greu de accesat si care consuma extrem de mult trafic pe smartphone. Compania a anuntat inca din februarie schimbarea si a dat webmaster-ilor si sfaturi despre modificarile necesare.

Cu noua schimbare, cei care nu isi adapteaza site-urile pentru dispozitivele mobile ar putea cadea pozitii bune in lista afisata de Google.