maternitateMaternitatea Spitalului Clinic de Urgență “Sfântul Pantelimon” a fost inaugurată joi, in prezenta ministrului Sănătății Nicolae Bănicioiu, după ce secțiile de obstetrică-ginecologie și neonatologie au fost complet reabilitate și dotate cu echipamente moderne, investiție de aproximativ 12 milioane de lei din împrumutul Ministerului Sănătății de la Banca Mondială.

Secțiile de obstetrică ginecologie și neonatologie au fost complet reabilitate și dotate cu echipamente moderne. Au fost schimbate instalațiile electrice și sanitare, cele de încălzire, ventilare și climatizare, s-au realizat achiziții de echipamente și s-au dotat toate saloanele cu mobilier nou.

“Am preluat maternitatea Sf. Pantelimon în martie anul trecut la 15% realizare lucrări de reabilitare și am reușit să o finalizăm într-un timp record de un an de zile. Felicit echipa managerială și pe toți cei implicați. Maternitatea Sf. Pantelimon  este cea de-a 8-a maternitate complet reabilitată și dotată pe care am bucuria să o inaugurez, după finalizarea maternităților din Oradea, Giurgiu, Iași, Galați, Botoșani, Ploiești și Onești”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătății a mai adăugat că, din cele 20 de secţii de obstetrică şi neonatologie care au început să fie  restructurate şi modernizare în cadrul Proiectului cu Banca Mondială început în anul 2007, aproape trei sferturi (14 maternități) au fost și vor fi finalizate în perioada 2014- 2015.

Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon este o unitate sanitară cu o structură de peste 500 de paturi pentru toate specialităţile medicale importante. În anul 2013, în unitatea sanitară au fost internaţi 30 500 pacienţi. De asemenea, în ultimul an aici au fost realizate peste 180 000 de consultaţii în ambulator şi camera de gardă şi peste 600 000 de analize medicale.