Autismul poate fi detectat inca de la nastere

copilPredispozitia genetica pentru autism poate fi depistata inca de la nastere cu ajutorul unui test simplu numit Reality. Acest lucru permite intervenţia timpurie care este abordarea cea mai eficientă în modificarea modului în care se dezvoltă autismul. Potrivit specialistilor testul este fără risc, cu rezultate disponibile în mai puțin de 3 săptămâni.

Testul permite timpuriu medicilor să stabilească terapia în funcţie de profilul genetic al copilului, reducând anxietatea părinților. Intervențiile sub vârsta de 3 ani sunt benefice, profitându-se de plasticitatea crescută a creierului, se stimulează receptorii creierului la copiii cu autism să răspundă similar cu copiii fără autism. Intervenția timpurie îmbunătăţeşte abilităţile de comunicare, punctajele de inteligenţă, comportamentul cognitiv și de adaptare, care să permită copiilor să devină mai autonomi, să urmeze învățământul de masă și, la vârsta de adult, să obțină locuri de muncă și să trăiască independent.

Autismul este una dintre cele mai frecvente și dificil de diagnosticat tulburări ale copilariei, cu o rată de prevalență în creștere (1:150 copii în Europa), care afectează toate grupurile rasiale, etnice și socio-economice. În cazul fraţilor, posibilitatea de apariţie a autismului la copiii mai mici este de 25,9%.

Impactul economic al autismului, cu costuri anuale estimate la 283 miliarde dolari numai în SUA si Marea Britanie, dovedeşte că acesta este mai costisitor decât tratarea cancerului, a bolilor de inimă şi a accidentelor vasculare cerebrale la un loc. “Suntem buni de plată pentru costurile inacțiunii și pentru costurile “acțiunii nepotrivite”, spune Dr. David Mandell, director al Centrului de Sănătate Mintală, Politici și Servicii de Cercetare, Universitatea din Pennsylvania. “Aceste cifre arată o nevoie clară de intervenții mai eficiente pentru tratarea autismului, ideal în fragedă copilărie”, declară profesorul Martin Knapp, director al Unitaţii de Cercetare în Domeniul Serviciilor Sociale Personale, LSE.

Potrivit specialistilor, testul “oferă părinților și medicilor informația genetică cheie pentru a aborda mai rapid autismul prin intervenția timpurie, prin promovarea unei abordări proactive și responsabile față de ceea ce este cel mai bine pentru copil”.

 

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
  • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
  •  
  • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
  •  
  • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
  •    

    Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici