organe sexualeUn videoclip despre organe genitale, lansat in cadrul unui program suedez de educatie sexuala pentru copii, ce a ajuns viral săptămâna trecută, a fost clasificat de YouTube drept conținut “pentru adulți”.

Clipul video creat pentru copii si postat pe YouTube pe 5 ianuarie a devenit extrem de popular fiind văzut de peste 1,3 milioane de ori.

Filmuletul este conceput sa ii familiarizeze pe copiii cu vârste cuprinse între trei și șase ani cu notiuni de educatie sexuala, sa ii ajute sa indentifice diferențele dintre băieți și fete și sa înțeleagă corpul uman, potrivit Thelocal.se.

Filmul animat, în care figuri în formă de organe sexuale dansează și cântă, a fost produs în scopuri educaționale, de emisiunea suedeză Bacillakuten, care se difuzează la reteaua de televiziune SVT. Potrivit textului care este rostit în videoclip, figurile (masculină se numește Snippan, feminină – Snoppen) le fac cunoștință micuților cu penisul și afirmă că vaginul e ceva „fain”.

Clipul a trezit numeroase reactii controversate, astfel ca realizatorii au exclus posibilitatea de comentarii pentru postarea video de pe YouTube.

După atragerea unor critici puternice pe Facebook, vineri YouTube a clasificat videoclipul ca fiind continut pentru adulti si declarat ca “poate fi nepotrivit pentru unii utilizatori” astfel ca cei care doreau sa acceseze postarea trebuiau sa confirme că aveau peste optsprezece ani.

Dar SVT a reusit sa convinga oficialii YouTube să fie de acord că acest clip nu ii vizeaza in mod explicit pe adulți si a reusit sa ridice interdictia.