Copii cu paralizie cerebrala, tratati cu celule stem recoltate la nastere

operatieTrei copii cu paralizie cerebrală au fost supuşi unei perfuzii de celule stem recoltate la naştere, intervenţia fiind realizată în premieră naţională, la Spitalul “Alexandru Obregia” din Capitală, informeaza Mediafax.ro.

Cei trei copii au în jur de trei ani şi au avut recoltate celule stem la naştere din sânge placentar. Perfuziile le-au fost făcute în perioada martie – aprilie, fără internarea copiilor în spital. Aceştia rămân sub observaţie, pentru că rezultatele invervenţiei sunt analizate timp de doi ani.

Alţi doi copii pentru care mamele au donat la naştere sânge placentar au fost fost supuşi unor intervenţii similare în SUA şi Franţa, iar primul copil supus unei astfel de terapii cerebrale regenerative prezintă o ameliorare a stării de sănătate, a spus Speranţa Arciudean, director medical la Cord Blood Center, prima bancă de celule stem din România.

Aceasta a anunţat şi lansarea unui nou produs – recoltarea ţesutului placentar. “Acest produs oferă două avantaje majore, respectiv o gamă diversă de celule stem, din surse diferite (sânge şi ţesuturi), cu potenţial de utilizare terapeutică atât pentru indicaţiile standard actuale, cât şi de perspectivă în domeniul medicinei regenerative, şi posibilitatea de utilizare terapeutică unică sau repetitivă a unităţilor depozitate”, a mai spus medicul Speranţa Arciudean.

Potrivit specialiştilor, recoltarea de celule stem din placentă reprezintă o sursă bogată de celule stem cu un divers potenţial de utilizare. Totodată, prin progresele obţinute în ultimii ani în cercetarea celulelor stem s-au prefigurat noi perspective de utilizare terapeutică a acestora în domeniul nou al medicinei regenerative având ca scop tratarea mai eficientă a unor boli cronice, degenerative sau posttraumatice, cum ar fi boli cardiovasculare, hepatice, leziuni ale maduvei spinarii, boli inflamatorii cronice sau autoimune.

O pacientă din trei care au fost internate în Materitatea Filantropia au optat pentru prelevarea de celule stem la naştere, a spus Anca Simionescu, medic primar de obstetrică-ginecologie la Spitalul Filantropia şi şef de lucrări la Universitatea de Medicină şi Farmacie Bucureşti.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *