operatieColegiul Medicilor a deschis o anchetă în cazul unui medic de la Spitalul de Copii Braşov acuzat de părinţii unui copil de 7 ani că l-a operat pe acesta, din greşeală, la piciorul sănătos, fiind vorba despre o intervenţie de scoatere a unei tije care îi fusese pusă copilului în urma unei fracturi.

Potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor Braşov, Gabriel Moraru, săptămâna trecută părinţii unui copil din Făgăraş au depus o plângere împotriva medicului Mihai Ruja de la Spitalul de Copii Braşov, pe care îl acuză că l-a operat pe băiat la piciorul sănătos, informeaza Mediafax.ro.

Părinţii copilului spun că în luna iunie a anului trecut băiatul a suferit o fractură la piciorul stâng , după ce a fost lovit de o maşină în timp ce mergea pe bicicletă. În luna iulie, băiatul a fost operat de către medicul Mihai Ruja, la Spitalul de Copii Braşov, fiindu-i pusă o tijă în piciorul stâng. În luna ianuarie, copilul a ajuns din nou la spital pentru a-i fi scoasă tija, însă medicul l-a operat la piciorul sănătos, piciorul drept. După ce şi-a dat seama de greşeală, doctorul a intervenit şi la piciorul stâng pentru a-i scoate tija, iar în prezent copilul are operaţii la ambele picioare, mai susţin părinţii copilului.

La rândul său, directorul medical al Spitalului de Copii Braşov, Marcel Albean, spune că băiatului i-a fost făcută “o incizie de un centimetru” la piciorul sănătos, nefiind vorba despre o operaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.