educatieInspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anuntat că face verificări, începând de luni, la Şcoala Gimnazială “Sfântul Andrei”, Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” şi Colegiul Economic “Costin C. Kiriţescu”, după ce a primit sesizări privind colecte de bani.

“În urma unor sesizări primite, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti declanşează, începând de astăzi, 13 ianuarie 2014, verificări la următoarele unităţi de învăţământ: Şcoala Gimnazială «Sf.Andrei», Liceul Teoretic «Nicolae Iorga», Colegiul Economic «Costin C. Kiriţescu»”, a anunţat ISMB, într-un comunicat de presă.

Raportul privind anchetele care sunt derulate la Şcoala Gimnazială “Sf. Andrei”, Liceul “Nicolae Iorga” şi Colegiul “Costin C. Kiriţescu” şi care vizează, în principal, aspecte legate solicitarea de bani ar putea fi gata cel mai târziu vineri, au anunțat oficiali din ISMB.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a precizat că sesizările au venit din partea Ministerului Educaţiei Naţionale, chiar a ministrului Remus Pricopie, şi de la părinţi.

“Vorbim de o sesizare din partea Ministerului Educaţiei Naţionale, chiar a domnului ministru Remus Pricopie, de una din partea unui părinte şi de o alta care vizează o situaţie mai veche, dar reluată recent de către presă , în cazul Şcolii ‘Sf. Andrei'”, a spus purtătorul de cuvânt al ISMB, citat de Mediafax.ro.

Potrivit lui Banu, sesizările vizează un aspect comun celor trei şcoli, respectiv pretinderea unor sume de bani pentru fondul clasei, fiind însă reclamate şi aspecte ce ţin de managementul educaţional.

Potrivit unor oficiali din Ministerul Educaţiei, în ultimele zile au fost primite foarte multe sesizări privind fondul clasei, dar veridicitatea acestora trebuie analizată.

Un alt caz a fost sesizat la Secţia 6 Poliţie din Capitală. Tatăl unui copil care învaţă la Şcoala Centrală s-a prezentat vineri la Secţia 6 şi le-a spus poliţiştilor că învăţătoarea a amenajat în clasă un loc la perete unde copiii pedepsiţi sunt umiliţi, fiind puşi să dea cu capul. Bărbatul a precizat că cel puţin doi elevi au fost puşi în această situaţie, potrivit unor surse din Poliţia Capitalei.

Plângerea a fost făcută în aceeaşi zi în care Consiliul de Administraţie al Şcolii nr. 10 “Maria Rosetti” din Capitală a decis desfacerea disciplinară a contractului de muncă al învăţătoarei Dana Blându, care a cerut bani pentru cadourile ce urmau să fie date de sărbători unor angajaţi ai şcolii. De asemenea, şcoala a decis şi sesizarea Parchetului în cazul învăţătoarei, pentru aspecte penale care ar fi fost săvârşite de Dana Blându, anchetatorii urmând să stabilească dacă aceasta a primit în acest fel foloase necuvenite.

Un dosar penal în cazul învăţătoarei Dana Blându este deja înregistrat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, în urma unei sesizări făcute, în 30 decembrie 2013, de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Dosarul a fost trimise în 8 ianuarie de procurori la Secţia 6 Poliţie, unde anchetatorii care fac cercetări pentru primire de foloase necuvenite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.