Controale in toate spitalele publice pentru asistenta medicala mai sigura in perioada sarbatorilor de iarna

spitaleMinistrul Eugen Nicolăescu a anunțat luni intr-o conferință de presă că Ministerul Sănătății va institui în perioada 10-15 decembrie controale în toate cele 340 de spitale publice din țară, pentru o bună funcționare a acestora în perioada sărbătorilor de iarnă. Controalele, care vor fi efectuate de Direcțiile județene de sănătate publică (DSP), vizează asigurarea cu medicamente și materiale sanitare de strictă necesitate, planificarea echipelor medicale, organizarea desfacerii de medicamente și stabilirea farmaciilor cu program non-stop.

Direcțiile județene de sănătate publică vor trebi să se asigure că în situații de urgență unitățile spitalicești vor colabora cu inspectoratele pentru situații de urgență și că asistența medicală va fi asigurată și în mediul rural.

“În baza acestor rezultate vom întocmi planul de măsuri pentru evaluarea capacității unităților din sistemul de sănătate pentru asigurarea necesarului de medicamente, materiale sanitare și echipe medicale în perioada 24 decembrie 2013 — 6 ianuarie 2014. Planul de măsuri îmi va fi prezentat, după care, pe data de 19 decembrie, la o videoconferință, îl vom prezenta tuturor celor interesați — mă refer la prefecți, directorii de DSP, coordonatorii activităților medicale de la nivelul consiliilor județene, manageri de spitale, reprezentanți ai Colegiului Medicilor și Colegiului Farmaciștilor, reprezentanți ai Societății Naționale de Medicină de Familie”, a declarat Eugen Nicolăescu.

Share Button


SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *