Mai mult de 50% din decesele inregistrate in randul barbatilor in Romania sunt cauzate de bolile cardiovasculare | |

Mai mult de 50% din decesele inregistrate in randul barbatilor in Romania sunt cauzate de bolile cardiovasculare

Share Button

cardio barbatiConform celei de-a 4-a ediții a Statisticii Bolilor Cardiovasculare în Europa 2012, bolile inimii și ale sistemului circulator sunt cauza principală a decesului în Europa, reprezentând peste 4 milioane de decese în fiecare an. Există peste 1.9 milioane de decese în Uniunea Europeană, iar 43% dintre femei și 36% dintre bărbați mor din cauza bolilor cardiovasculare. Rata deceselor este în general mai mare în Europa Centrală și de Est decât în restul continentului. De exemplu, în 9 tări, inclusiv România, bolile cardiovasculare sunt responsabile de o rată de deces în rândul bărbaților de aproximativ 50%.

Statisticile arată că bolile cardiovasculare sunt principalul factor de deces și în România. Populația masculină se confruntă cu un risc de deces semnificativ mai mare decât cea feminină. Conform raportului de evaluare a riscului cardiovascular, 2017 subiecți, toți bărbați, au avut un risc ridicat de deces din cauza bolilor cardiovasculare. Factori precum obezitatea, fumatul, hipertensiunea sau diabetul sunt considerați principala cauză a numărului crescător de decese. În cazul femeilor, obezitatea și lipsa exercițiilor fizice au fost principalele cauze ale decesului din cauza bolilor de inimă.

„Stilul de viață al oamenilor este amenințat de lipsa informațiilor, precum și de atenția scăzută pe care o acordă obiceiurilor zilnice. Asigurarea de sănătate ar putea fi un prim pas de făcut pentru liniştea sufleteasă. Unele pachete oferă programe de prevenţie, iar în cazul în care boala apare, ele acoperă de asemenea servicii medicale internaţionale, foarte specializate.”, a declarat Alida Coman, Coordonator de Marketing și PR la MediHelp Internaţional.

Studii precum SEPHAR (studiu al factorilor de risc cardiovascular care evaluează relația dintre vârstă, gen, fumător/nefumător, tensiunea arterială și nivelul colesterolului) arată că România este o țară cu un risc cardiovascular foarte ridicat, printre cele mai ridicate în rândul țărilor din Europa.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *