draga-olteanuActrița Draga Olteanu-Matei împlinește joi, 24 octombrie, 80 de ani, ea fiind sărbătorită miercuri, în avanpremieră, de colegii de la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț cu un mic eveniment surpriză.  Potrivit Agerpres.ro, fără să știe nimic despre surpriza care i s-a pregătit, Draga Olteanu-Matei a avut nevoie de câteva minute să își revină, fiind întâmpinată de actorii teatrului cu flori și tradiționalul cântec de ‘La mulți ani’.

Aniversarea s-a desfășurat în sala Consiliului Județean, în prezența consilierilor județeni și a președintelui CJ, Culiță Tărâță. ‘Abia am reușit să îmi revin din aceste emoții puternice pentru că era să fac infarct. Eu credeam că vin să discut cu domnul președinte ce proiecte am, pentru că vreau să mai fac una alta, nu îmi place să stau degeaba. Am idei, că la vârsta asta când nu ai ce face, stai și te gândești, și îți vin în cap tot felul de lucruri’, a declarat Draga Olteanu Matei.

Îndrăgita actriță a mărturisit că s-a gândit îndelung la faptul că va împlini 80 de ani. ‘Când vorbeam cu Dumnezeu, între patru ochi, la mine acasă, îi spuneam: Doamne, oare mă lași până în ultima zi, când împlinesc 80 de ani? Dar să nu vorbim despre asta acum pentru că am de gând să mai trăiesc oleacă. Mulțumesc că existați’, a spus Draga Olteanu Matei, care este stabilită din 2007 la Piatra Neamț.

Născută pe 24 octombrie 1933 la București, Draga Olteanu-Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din Capitală în 1956. Cariera ei se întinde pe parcursul a peste 50 de ani în care a încântat spectatorii români interpretând sute de personaje în film, teatru și televiziune.

A interpretat roluri antologice în filme care au marcat istoria cinematografului românesc, precum ‘Cucoana Chirița’ (regia — Mircea Drăgan, 1986), ‘Ilustrate cu flori de câmp’ (regia — Andrei Blaier, 1974), ‘Nea Mărin Miliardar’ (regia — Sergiu Nicolaescu, 1979) sau ‘Buletin de București’ (regia — Virgil Calotescu, 1982).

Pe parcursul carierei sale în film, Draga Olteanu-Matei a colaborat și cu regizori importanți, precum Dan Pița, Nicolae Mărgineanu, Elisabeta Bostan sau Geo Saizescu.

După pensionarea sa de la Teatrul Național din București, în 2007 Draga Olteanu-Matei s-a retras la Piatra Neamț, unde și-a înființat propria companie: ‘Teatrul Vostru’ — primul teatru particular din România cu actori neprofesioniști.  În 2010, Draga Olteanu-Matei a primit premiul Gopo pentru întreaga activitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.