calculatorMuzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” organizează, în perioada 4 – 8 noiembrie, programul educativ “Săptămâna fără calculator”, dedicat copiilor, potrivit unui comunicat.

Proiectul face parte din programul “Vacanță la Muzeul Satului” și este dedicat tinerei generații — preșcolari și școlari care își doresc să învețe din tainele meșteșugurilor populare. Acest proiect se desfășoară în săptămâna de vacanță intersemestrială a elevilor claselor I-IV, cu scopul de a valorifica timpul liber, în cel mai plăcut mod. Scopul final este implicarea participanților în activități care să le pună în valoare creativitatea.

Muzeul oferă astfel o alternativă la concentrarea exclusivă față de calculator (totodată, distragerea atenției acestora din fața calculatorului pentru două ore) într-o societate dependentă excesiv de acest mijloc de comunicare. Programul oferă posibilitatea diversificării preocupărilor, exersarea odihnei active în cadrul educației nonformale (îmbunătățirii exercițiului de atenție la școală) și o implicare efectivă în relațiile interumane, prin socializarea în cadrul activităților propuse de muzeu.

Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” desfășoară programe pentru copii și tineri, oferind alternative de petrecere a timpului liber, organizând ateliere interactive, vizite de descoperire și cunoaștere a patrimoniului etnologic. Prin paleta de programe oferită publicului larg, se dorește educarea și formarea prin și pentru cultură, respectarea valorilor tradiționale, descoperirea și redescoperirea patrimoniului (tangibil și intangibil).

Doritorii se pot înscrie la următoarele ateliere de creație: modelaj în lut, podoabe populare, țesut, ouă încondeiate, păpuși, măști, împletituri textile, icoane pe sticlă, noduri, dansuri populare, atelierul “micul constructor — machete ale caselor din muzeu” și atelierul “micul restaurator”, în limita a 15 locuri de atelier.

Orarul desfășurării atelierelor este cuprins între orele 10,00-11,30 și 12,00-13,30, de luni până vineri.

Muzeul asigură următoarele materiale și uneltele necesare atelierelor de creație: lut, condeie pentru încondeierea ouălor, sticlă de 0,5 mm pentru icoane, sfoară, lemn, carton și materiale textile. Prețul pentru participarea la fiecare atelier este 10 lei/persoană (include materiale și uneltele necesare atelierelor de creație).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.